Розпочала роботу XIІ Київська міжнародна книжкова виставка
опубліковано 19 травня 2016 року о 17:41

Сьогодні в Українському домі у Києві розпочала роботу XIІ Київська міжнародна книжкова виставка, організатором якої є Державний комітет телебачення і радіомовлення України та ДП «Український дім».

 

Цьогоріч у виставці беруть участь 65 вітчизняних видавництв, серед яких - «Веселка», «Дніпро», «Либідь», «Мистецтво», «АДЕФ-Україна», «Знання», «Видавництво Старого Лева», «Кліо», «Криниця», «Ярославів вал», «Карпати», «Київська криївка», а також турецьке видавництво «Sozler».

Для відвідувачів виставки запропоновано широкий вибір книг за ціною виробника. У програмі виставки - презентації книжкових новинок, зустрічі з читачами, письменницькі автограф-сесії. Під час роботи виставки відвідувачів гостинно зустрічає «Літературний салон», де щодня проходитимуть цікаві круглі столи, майстер-класи, семінари, відкриті дискусії з питань мистецтва книги та проблем книговидання.

Зокрема, у перший день роботи виставки видавництво «Ярославів вал» та письменник Павло Мовчан представили книгу «Материк». Також на стенді видавництва відбулися автограф-сесії з письменниками Олександром Шугаєм, Наталією Осьмак, Любов’ю Голотою, Людмилою Ясною. Відбулася презентація 50-и томного видання творів Михайла Грушевського «Михайло Грушевський. Terra incognita», яку організували ДП «Всеукраїнське спеціалізоване видавництво «Світ» спільно з Інститутом української археографії та джерелознавства ім. М. С. Грушевського НАН України.

У наступні дні роботи виставки відбудеться презентація першого тому книги Дмитра Павличка «Спогади», яка вийшла у видавництві «Ярославів Вал», та автограф-сесія поета. Також видавництво «Ярославів Вал» подарує читачам зустрічі зі своїми авторами Юрієм Мушкетиком, Павлом Мовчаном, Сергієм Грабаром, Василем Рубаном, Юрієм Щербаком та інш.

На стенді видавництва «Криниця» запланована презентація книги «Передчуття свята. Казки та оповідки, вірші і пісні», що вийшла за державною програмою «Українська книга» у 2015 році, а також автограф-сесія заслуженої артистки України Лариси Недін. Державне видавництво «Либідь» проведе автограф-сесію історика і культуролога Ірини Марголіної - авторки нової книжки «Оповиті серпанком забуття. Живопис українських художників у Кирилівській церкві», а також раніше випущених видань «Ангели Врубеля», «Таємниці дорогожицьких пагорбів». Прихильники творчості Сашка Дерманського та Олександра Есаулова зможуть зустрітися з авторами під час автограф-сесії, організованої видавництвом «ТЕЗА».

У програмі виставки передбачені численні заходи для дітей, мета яких привернути увагу малечі до книги та читання. Діти матимуть змогу взяти участь у створенні кольорових книжок, у читацьких конкурсах та квестах. Також заплановано благодійну акцію «Книга для друга», у рамках якої збиратимуться книги для поповнення фондів провінційних дитячих бібліотек України.

Виставка триватиме до 22 травня. Вхід вільний.

 

З програмою виставки можна ознайомитись на сайті Держкомтелерадіо

http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=128898&cat_id=12861

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux