Робоча група в рамках "Відкритої розмови" підготує зміни до законодавства щодо розвитку мережі продажу преси
опубліковано 30 січня 2013 року о 11:16

 

29 січня під керівництвом Голови Держкомтелерадіо Олександра Курдіновича відбулося чергове засідання робочої групи щодо сприятливого інвестиційного клімату, розвитку медіа та індустрії преси в Україні.

Участь у ньому взяли представники Національної спілки журналістів, Української асоціації видавців періодичної преси, Незалежної асоціації телерадіомовників, Держкомтелерадіо та Секретаріату Кабінету Міністрів.

Робоча група розглянула питання розвитку роздрібної мережі продажу друкованої продукції та збереження регіонального і місцевого телебачення при переході на цифрове мовлення.

Як повідомив генеральний директор Української асоціації видавців періодичної преси Олексій Погорєлов, стимулювання розвитку ринку друкованої продукції потребує внесення змін до 7 профільних законів. Зокрема, на його думку, насамперед потрібно вирішувати проблему спрощення дозвільної системи на встановлення точок продажу преси.

«Наше завдання - максимально спростити процедуру ведення такого бізнесу, починаючи з отримання дозвільних документів. Тому спочатку треба розробити концепцію змін до законодавства та мати чіткий прогноз наслідків. А вже потім наповнювати цей документ технічними та юридичними складовими», - сказав координатор робочої групи, Голова Держкомтелерадіо Олександр Курдінович.

Окрім юристів, учасники робочої групи запросять долучитись до спільної роботи представників профільних міністерств та місцевої влади.

Також на засіданні було представлено презентацію «Дорожньої карти розвитку місцевого цифрового телебачення». Її провели виконавчий директор Незалежної асоціації телерадіомовників Катерина М’ясникова та керівник Центру законодавчих ініціатив НАМ Ольга Большакова. Вони розповіли про проблемні питання, що виникають при переході на цифру, та запропонували створити місцеві цифрові багатоканальні телемережі для потреб місцевих мовників.

Було ухвалено рішення викласти ці пропозиції в листі робочої групи до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. Членів Нацради також запросять обговорити перехід на цифрове мовлення на одному з засідань міжвідомчої робочої групи.

 

Інформаційно. Робочу групу щодо сприятливого інвестиційного клімату, розвитку медіа та індустрії преси в Україні створено 17 вересня 2012 року рішенням Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів, яка діє в рамках програми «Відкрита розмова». До її складу увійшли представники Української асоціації видавців періодичної преси, Незалежної асоціації телерадіомовників, Центру адвокації та лобіювання тощо.

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux