Рішення колегії від 24.12.2013 № 11/49 "Про результати представлення української книги на міжнародних книжкових виставках та інших заходах у 2013 році"
опубліковано 27 грудня 2013 року о 12:42

 

 

 

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ

ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ УКРАЇНИ

 

Р І Ш Е Н Н Я К О Л Е Г І Ї

 

24 грудня 2013 р. м. Київ № 11/49

 

 

Про результати представлення української

книги на міжнародних книжкових

виставках та інших заходах у 2013 році

 

Заслухавши інформацію про результати представлення української книги на міжнародних виставках та інших заходах у 2013 році, колегія зазначає, що з метою популяризації вітчизняної видавничої продукції, промоції української книги за кордоном, поглиблення співпраці між українськими і зарубіжними видавцями, підвищення міжнародного іміджу України як читаючої держави, Держкомтелерадіо України відповідно до розпоряджень Кабінету Міністрів України від 15.04.2013 № 239-р «Про забезпечення участі вітчизняних суб’єктів господарювання у міжнародних виставково-ярмаркових заходах у 2013 році» та від 11.02.2013 № 89-р «Про затвердження переліку виставок і ярмарків, що проводитимуться в Україні у 2013 році, яким надається статус міжнародних та національних», рішення колегії Держкомтелерадіо України від 25.12.2012 № 10/45 «Про перелік міжнародних книжкових виставок, ярмарків, участь України у яких забезпечуватиме Держкомтелерадіо України у 2013 році» та в межах бюджетної програми 1701170 «Інформаційне та організаційне забезпечення участі України у міжнародних форумах, конференціях, виставках» забезпечив участь України у міжнародних книжкових виставках-ярмарках у Мінську, Москві, Львові та ярмарку у Франкфурті-на-Майні. Крім того, Держкомтелерадіо України виступив організатором та забезпечив проведення ІХ Київської міжнародної книжкової виставки-ярмарку у травні ц.р.

Колегія констатує, що участь України у міжнародних книжкових виставках-ярмарках сприяє пропаганді української книги серед міжнародної спільноти, налагодженню книгообміну, поглибленню міжнародного співробітництва у книговидавничій галузі та виставковій діяльності, утвердженню української книги на міжнародному книжковому ринку.

З метою вдосконалення та активізації виставкової діяльності, спрямованої на пропаганду вітчизняної книги, зміцнення виробничих зв’язків між суб’єктами видавничої справи, задоволення потреб громадян у видавничій продукції, колегія

УХВАЛИЛА:

1. Інформацію про участь українських видавців у міжнародних книжкових виставкових заходах взяти до відома.

2. Департаменту видавничої справи і преси (Кононенко О.А.), департаменту інформаційної політики (Червак Б.О.), фінансово-економічному департаменту (Бартош Н.В.) розпочати роботу з підготовки до участі вітчизняних видавців у міжнародних та вітчизняних книжкових виставках-ярмарках у 2014 році.

3. Департаменту видавничої справи і преси (Кононенко О.А.), департаменту інформаційної політики (Червак Б.О.) проводити організаційну роботу щодо залучення українських видавців до участі у міжнародних книжкових виставкових заходах за їх власні кошти.

4. Рекомендувати Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним державним адміністраціям, Київській і Севастопольській міським державним адміністраціям вжити заходів щодо активізації виставкової діяльності та представлення книг регіональних видавництв на виставкових заходах міжнародного рівня.

6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника Голови Держкомтелерадіо України Мураховського А.Л.

 

Голова колегії О.В. Курдінович

 

 

 

 

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux