Рішення колегії Держкомтелерадіо від 31.10.2017 № 6/15 "Про стан виконання плану заходів щодо реалізації Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2017 рік"
опубліковано 08 листопада 2017 року о 15:05

Tryzub

 

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ

ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ УКРАЇНИ

 

Р І Ш Е Н Н Я К О Л Е Г І Ї

 

31 жовтня 2017 р. м. Київ № 6/15

 

 

Про стан виконання плану заходів

щодо реалізації Концепції вдосконалення

інформування громадськості з питань

євроатлантичної інтеграції України на 2017 рік

 

 

Заслухавши та обговоривши інформацію про стан виконання плану заходів щодо реалізації Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2017 рік(далі – План заходів) колегія зазначає, що Держкомтелерадіо здійснено заходи щодо виконання відповідного розпорядження Кабінету Міністрів України від 11.05.2017 № 308 та Указу Президента України від 21.02.2017 № 43 «Про затвердження Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2017-2020 роки» (далі – Концепція).

На виконання абзацу 1 пункту 2 розпорядження Кабінету Міністрів України від 11.05.2017 № 308 та відповідно до наказу Держкомтелерадіо від 27.06.2017 №116 утворено Міжвідомчу робочу групу з питань виконання Плану заходів щодо реалізації Концепції,перше засідання якої відбулося 25 липня 2017 року.

За результатами засідання підготовлено протокольне рішення, яким визначено: органам державної влади посилити виконавську дисципліну щодо реалізації Плану заходів, забезпечити всебічне сприяння органами державної влади ініціатив громадських організацій, підготувати рекомендації щодо проведення моніторингу виконання Плану заходів та його реалізації.

З метою ефективної реалізації положень Концепції Держкомтелерадіо здійснюється моніторинг реалізації Плану заходів.

Головний акцент під час реалізації Плану заходів зроблено на інформуванні населення про історію створення та сучасну діяльність НАТО, конкретні події у сфері співробітництва України з Північноатлантичним альянсом та перспективу членства України в НАТО.

З цією метою проводилися «круглі столи», конференції, прес-конференції, на яких обговорювалися теми співробітництва України з НАТО, ролі НАТО в забезпеченні безпеки в Європі та світі, питання національної безпеки України, ролі в цих процесах представників громадянського суспільства.

Тематику НАТО активно висвітлювали засоби масової інформації в інформаційних випусках, авторських програмах і передачах, які транслювалися на телебаченні і радіо.

В друкованих регіональних ЗМІ регулярно виходять статті, присвячені популяризації євроатлантичної інтеграції.

Інтенсивно використовувалися можливості Інтернету: тематичні сторінки з питань євроатлантичної інтеграції та співробітництва України з НАТО створені на веб-сайтах усіх обласних державних адміністрацій та Київської міської державної адміністрації.

Проведено заходи, присвячені 20-й річниці підписання Хартії про особливе партнерство між Україною та Організацією Північноатлантичного альянсу та соціологічні дослідження щодо ставлення громадськості та визначення факторів впливу на підтримку НАТО і державної політики у сфері євроатлантичної інтеграції України.

Враховуючи вищезазначене, колегія

УХВАЛИЛА:

 

1. Взяти до відома інформацію про стан виконання плану заходів щодо реалізації Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2017 рік.

2. Управлінню розвитку інформаційної сфери та європейської інтеграції (Недяк Ю.О.), управлінню телебачення і радіомовлення (Ободович О.О.), управлінню видавничої справи (Кононенко О.А.) забезпечити:

до 05.12.2017 підготовку та внесення на розгляд Кабінету Міністрів України проекту розпорядження «Про затвердження плану заходів щодо реалізації Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2018 рік»;

проведення моніторингу виконання Плану заходів на 2017 рік;

підготовку інформаційно-аналітичних матеріалів та пропозицій за результатами моніторингу виконання Плану заходів на 2017 рік для подальшого інформування Кабінету Міністрів України;

участь громадських об’єднань у реалізації Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України.

3. Укртелерадіопресінституту (Абрамов С.О.) забезпечити проведення семінарів, тренінгів тощо для представників ЗМІ з питань інформування громадськості щодо євроатлантичної інтеграції України.

4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника Голови Держкомтелерадіо Червака Б.О.

 

 

Голова колегії О.І. Наливайко

 

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux