Рішення колегії Держкомтелерадіо від 30.10.2018 №5/14 "Про хід реформування комунальних друкованих засобів масової інформації у Київській області"
опубліковано 09 листопада 2018 року о 16:54

Tryzub

 

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ

ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ УКРАЇНИ

 

Р І Ш Е Н Н Я К О Л Е Г І Ї

 

30 жовтня 2018 р. м. Київ №5/14

 

Про хід реформування

комунальних друкованих

засобів масової інформації

у Київській області

 

Відповідно до пріоритетних завдань Держкомтелерадіо на 2018 рік, заслухавши та обговоривши інформацію про хід реформування комунальних друкованих засобів масової інформації у Київської області, колегія зазначає, що на сьогодні з 39-ти комунальних друкованих ЗМІ області реформовано 5; в процесі припинення - 1; не приймались рішення трудових колективів про реформування 4-ох редакцій – «Київська правда», «Вишгород», «Новини Полісся» та «Рідне місто», заплановано розгляд питань щодо виходу зі складу засновників 3-ох видань – «Час Київщини», «Життя і слово», «Новий день»; решта редакцій перебувають на різних етапах реформування.

Водночас колегія звертає увагу на проблему, пов’язану з перешкоджанням засновниками комунальних друкованих засобів масової інформації та редакцій процесу реформування.

Неприйняття засновниками відповідних рішень про реформування друкованих ЗМІ призводить до порушення прав трудових колективів редакцій.

Крім того, відповідно до вимог статті 11 Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» (далі – Закон) неподання засновником друкованого ЗМІ у строк до 31.12.2018 Міністерству юстиції України заяви про перереєстрацію є підставою для визнання свідоцтва про державну реєстрацію друкованого ЗМІ недійсним.

Враховуючи вищезазначене, колегія

УХВАЛИЛА:

1. Роботу місцевих органів державної влади та місцевого самоврядування Київської області, спрямовану на виконання Закону, визнати недостатньою.

2. Рекомендувати:

2.1. Київській обласній державній адміністрації та Київській обласній раді спільно з керівниками органів місцевого самоврядування знайти шляхи вирішення проблемних питань з проведення реформування комунальних друкованих ЗМІ області з метою неухильного дотримання вимог Закону.

2.2. Київській обласній раді активізувати роботу з реформування обласної газети «Час Київщини», ухваливши відповідне рішення на найближчій сесії обласної ради.

3. Управлінню інформації та зв’язків з громадськістю Київської обласної державної адміністрації (Горбачов Д. Ю.):

завершити моніторинг процесу реформування комунальних друкованих ЗМІ області та оперативно поінформувати керівництво облдержадміністрації та Держкомтелерадіо про факти порушення Закону, зокрема, звернувши особливу увагу на процес реформування редакцій газет «Час Київщини», «Життя і слово», «Новий день», «Вишгород».

активізувати співпрацю із Київською обласною організацією Національної спілки журналістів України з метою координації спільних дій, спрямованих на завершення реформування комунальних друкованих ЗМІ області.

4. Управлінню розвитку інформаційної сфери (Недяк Ю. О.):

до 28.12.2018 завершити моніторинг процесу реформування друкованих засобів масової інформації;

здійснити підготовку підсумкової інформаційно-аналітичної інформації щодо реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ в розрізі регіонів із зазначенням успіхів, проблем та шляхів їх вирішення.

5.  Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника Голови Держкомтелерадіо Червака Б. О.

 

 

Голова колегії О. І. Наливайко

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux