Рішення колегії Держкомтелерадіо від 28.04.2015 №4/14 "Про результати фінансово-господарської діяльності госпрозрахункових підприємств сфери управління Держкомтелерадіо та стан виконання ними фінансових планів у 2014 році"
опубліковано 08 травня 2015 року о 11:11

Tryzub

 

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ

ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ УКРАЇНИ

 

Р І Ш Е Н Н Я К О Л Е Г І Ї

 

28 квітня 2015 р. м. Київ № 4/14

 

Про результати фінансово-господарської

діяльності госпрозрахункових підприємств

сфери управління Держкомтелерадіо та стан

виконання ними фінансових планів у 2014 році

 

Заслухавши та обговоривши інформацію про результати фінансово-господарської діяльності 15 госпрозрахункових підприємств сфери управління Держкомтелерадіо та показники 21 підприємства ПАТ ДАК «Укрвидавполіграфія» про стан виконання ними фінансових планів у 2014 році, колегія зазначає, що за зведеними показниками виконання фінансових планів 15 госпрозрахунковими підприємствами сфери управління Держкомтелерадіо в 2014 році планувалося отримати 28,8 млн. гривень чистого доходу (виручки) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг), фактично цей показник склав 19,8 млн. гривень, план виконано на 68,6 %. Підприємствами було отримано 1,3 млн. гривень чистого збитку при плановому показнику – 0,5 млн. гривень чистого прибутку. За підсумками 2014 року з прибутком спрацювали 7 підприємств, зі збитком – 7, на межі беззбитковості – 1. Протягом 2014 року сплачено поточних податків та обов’язкових платежів до бюджету 1,5 млн. гривень, внесків до державних цільових фондів – 3,7 млн. гривень, інших обов’язкових платежів – 1,8 млн. гривень. На початок 2015 року вісім підприємств мали заборгованість із виплати заробітної плати на загальну суму 149,0 тис. гривень, з яких на одному підприємстві 19 січня 2015 року було погашено заборгованість в повному обсязі, відповідно сума зменшена і становила 75,8 тис. гривень.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 02.07.2014 № 407 «Про передачу Державному комітету телебачення і радіомовлення повноважень з управління корпоративними правами держави щодо публічного акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія «Українське видавничо-поліграфічне об’єднання» та наказу Держкомтелерадіо від 17.10.2014 № 141, Держкомтелерадіо у IV кварталі 2014 року прийняв від Міністерства освіти і науки України повноваження з управління корпоративними правами держави щодо публічного акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія «Українське видавничо-поліграфічне об’єднання», а також державне майно, що не увійшло до статутних фондів підприємств ПАТ ДАК «Укрвидавполіграфія».

До зведеного звіту про виконання фінансового плану за 2014 рік ПАТ "ДАК "Укрвидавполіграфія" включені звіти 21 корпоративного підприємства, крім ВАТ "Видавництво "Лугань" та ВАТ "Донбаскнига", які у 2004 році та у 2010 році відповідно, припинили фінансово-господарську діяльність та ПрАТ "Харківкнига", ПрАТ "Одесакнига", ПРАТ "Укркнига", ПрАТ "ТВПК "Збруч", які ліквідовані шляхом приєднання до ПрАТ "Укрполіграфпостач" та ПрАТ "Львівполіграфпостач", ПрАТ "Галицька книга", ПрАТ "Харківська друкарня № 2", які підписали передавальні баланси до ПрАТ "Укрполіграфпостач".

Фінансовим планом ПАТ "ДАК "Укрвидавполіграфія" на 2014 рік передбачалися доходи в сумі 96,8 млн. гривень, з яких чистий дохід від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) 61,9 млн. гривень; інші операційні доходи 34,6 млн. гривень (операційна оренда активів, реалізація оборотних активів); інші доходи 246 тис. гривень.

Фактично отримано за 2014 рік доходів на суму 141,2 млн. гривень, план виконано на 145,8 %. Доходів від основної діяльності отримано на суму 86,1 млн. гривень, що на 24,1 млн. гривень більше запланованого.

В цілому на корпоративних підприємствах ПАТ "ДАК "Укрвидавполіграфія" чисті збитки сягнули 9,6 млн. гривень проти запланованого прибутку 0,3 млн. гривень. Кількість прибуткових підприємств склала 6, збиткових - 15. Найбільші від’ємні відхилення від планового рівня по чистому прибутку у ПрАТ "Харківська книжкова фабрика "Глобус", ПрАТ "Львівська книжкова фабрика "Атлас", ПрАТ "Волинська обласна друкарня".

З метою поліпшення фінансово-господарської діяльності госпрозрахункових підприємств сфери управління Держкомтелерадіо, підприємств ПАТ ДАК «Укрвидавполіграфія» та стану виконання ними фінансових планів, колегія

УХВАЛИЛА:

 

1. Інформацію про результати фінансово-господарської діяльності госпрозрахункових підприємств сфери управління Держкомтелерадіо та стану виконання ними фінансових планів у 2014 році взяти до відома.

2. Керівникам підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Держкомтелерадіо, та ПАТ ДАК «Укрвидавполіграфія»:

забезпечити виконання показників затверджених фінансових планів на 2015 рік, надання щоквартальних звітів і вжити дієвих заходів щодо зменшення та в подальшому недопущення збитковості підприємств;

надавати, у разі необхідності, Держкомтелерадіо пропозиції щодо внесення змін до затверджених показників фінансових планів на 2015 рік з аналітичною довідкою;

взяти до відома, що звіти про виконання фінансових планів за І, ІІ, ІІІ, ІУ квартали 2015 року та у цілому за 2015 рік необхідно надавати до Держкомтелерадіо щоквартально за новими формами, затвердженими наказом Мінекономрозвитку від 02.03.2015 року № 205 «Про затвердження Порядку складання, затвердження та контролю виконання фінансового плану суб’єкта господарювання державного сектору економіки», зареєстрованого в Мін’юсті 19.03.2015року за № 300/26745.

вжити вичерпних та дієвих заходів для забезпечення погашення та ліквідації заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах, та недопущення її виникнення в подальшому;

відслідковувати та вчасно реагувати на появу дебіторської і кредиторської заборгованостей;

здійснювати постійний контроль за дотриманням підприємствами обґрунтованого рівня витрат, у тому числі, передбачених пунктом 13 постанови Кабінету Міністрів України від 29.11.2006 № 1673 «Про стан фінансово-бюджетної дисципліни, заходи щодо посилення боротьби з корупцією та контролю за використанням державного майна і фінансових ресурсів»;

вживати дієвих заходів щодо недопущення фінансових порушень, посилення контролю за збереженням та ефективним використанням державного майна і коштів, неухильного виконання вимог нормативно-правових актів законодавства України, у тому числі розпорядчих документів Держкомтелерадіо, з питань здійснення господарської діяльності, організації та ведення бухгалтерського обліку, складання фінансової звітності тощо;

вживати дієвих заходів для покращення виконавської дисципліни та якості підготовки документів, що подаються на розгляд до Держкомтелерадіо;

активізувати роботу з пошуку нових орендарів з метою отримання прибутку корпоративними підприємствами;

оптимізувати витрати на закупівлю поліграфічних матеріалів, паперу, книжкової продукції;

розвивати мережу книгорозповсюдження, шляхом відкриття нових магазинів та пунктів продажу книжково-журнальної продукції.

3. Голові Правління ПАТ ДАК «Укрвидавполіграфія» Продану В.В., директору фінансово-економічного департаменту Бартош Н.В. посилити контроль за станом виконання показників фінансових планів.

4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника Голови Держкомтелерадіо Червака Б.О.

 

 

Голова колегії О.І. Наливайко

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux