Рішення колегії Держкомтелерадіо від 27.09.2016 № 7/26 "Про стан реалізації заходів щодо створення публічного акціонерного товариства"Національна суспільна телерадіокомпанія України"
опубліковано 03 жовтня 2016 року о 16:26

Tryzub

 

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ

ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ УКРАЇНИ

 

Р І Ш Е Н Н Я К О Л Е Г І Ї

 

27 вересня 2016 р. м. Київ № 7/26

 

Про стан реалізації заходів щодо створення

публічного акціонерного товариства

«Національна суспільна телерадіокомпанія України»

 

 

Заслухавши інформацію доповідача, колегія зазначає, що у межах виконання Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» та постанови Кабінету Міністрів України від 05.08.2015 № 567 «Деякі питання утворення публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України» Держкомтелерадіо здійснено низку заходів, спрямованих на перетворення Національної телекомпанії України у ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України».

Зокрема, наказами Держкомтелерадіо затверджено 30 передавальних актів балансових рахунків, матеріальних цінностей, активів та зобов’язань суб’єктів, що реорганізуються шляхом приєднання до Національної телекомпанії України; затверджено паспорт бюджетної програми 1701080, що розблокувало можливість отримання бюджетних надходжень та проведення розрахунків Національною телекомпанією України та її філіями у 2016 році.

Видано наказ від 29.07.2016 № 161 «Про деякі питання утворення публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України», яким утворено інвентаризаційну комісію НТКУ і затверджено її персональний склад, встановлено терміни проведення інвентаризації необоротних активів НТКУ, визначено дату проведення оцінки майна. Відповідно до наказу Держкомтелерадіо від 01.09.2016 № 166 «Про проведення навчального семінару для керівників та головних бухгалтерів філій Національної телекомпанії України», Український інститут підвищення кваліфікації працівників телебачення, радіомовлення і преси у період з 19 до 23 вересня провів навчальний семінар на тему «Проведення інвентаризації та оцінки майна під час корпоратизації державних підприємств».

14.09.2016 Урядом прийнято розроблену Держкомтелерадіо постанову Кабінету Міністрів України № 640 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 5 серпня 2015 р. № 567» щодо виключення ДП «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм». Триває процес погодження із заінтересованими центральними органами виконавчої влади підготовленого проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку перетворення державного підприємства «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм» у публічне акціонерне товариство «Укртелефільм» з метою перетворення і приєднання корпоратизованого підприємства до майбутнього суспільного мовника.

Колегія акцентує увагу на необхідності вжиття заходів щодо збереження державного майна, яке знаходиться у господарському віданні ДП УСТФ «Укртелефільм» і має стати частиною статутного фонду ПАТ НСТУ, а також забезпечення ефективності виконання підприємством своїх статутних завдань щодо ведення господарської діяльності, недопущення простоїв у виробництві, оптимізації творчо-виробничих процесів.

Водночас, колегія звертає увагу на те, що приєднання суб’єктів реорганізації до НТКУ може вважатися закінченим лише після внесення відомостей до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо припинення зазначених юридичних осіб. На сьогодні з 30 суб’єктів, не припиненими, поки що, залишаються 3 компанії, а саме: ДТРК «Крим», Севастопольська РДТРК та Національна радіокомпанія України. Зволікання зумовлено рядом вимог щодо необхідності проведення додаткових перевірок певних податкових періодів органами Державної фіскальної служби. У зв’язку з цим, колегія акцентує на необхідності прискорення процесу державної реєстрації припинення зазначених державних телерадіоорганізацій для можливості видання наказу про перетворення НТКУ.

Колегія зазначає, що проектом Державного бюджету України на 2017 рік передбачено фінансування ПАТ НСТУ за бюджетною програмою 1701080 «Фінансова підтримка Національної суспільної телерадіокомпанії України» в обсязі 897 млн. 757 тис. грн., що на 197 млн. 757,3 тис. грн. більше від граничних обсягів фінансування на 2017 рік, що були раніше доведені Міністерством фінансів України. Головним розпорядником коштів за даною бюджетною програмою визначено Держкомтелерадіо. Проте, даний обсяг фінансування є меншим, аніж передбачено пунктом 3 статті 14 Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України», відповідно до якого фінансування ПАТ НСТУ має становити не менше 0,2 відсотка видатків загального фонду Державного бюджету України за попередній рік.

Колегія відзначає, що Держкомтелерадіо здійснює роботу щодо підготовки нормативно-правових актів, регламентуючих діяльність ПАТ НСТУ.

За результатами громадського обговорення проекту Статуту ПАТ НСТУ та з урахуванням висловлених пропозицій і зауважень, його в установленому порядку необхідно направити на погодження до заінтересованих міністерств і відомств та за результатами погоджень, - на затвердження Кабінету Міністрів України.

Враховуючи вищевикладене, колегія

УХВАЛИЛА:

1. Інформацію доповідачів взяти до відома.

2. Стан перетворення Національної телекомпанії України в публічне акціонерне товариство «Національна суспільна телерадіокомпанія України» визнати задовільним.

3. Головам комісій з реорганізації ДТРК «Крим», Севастопольської РДТРК (Омельчук С.І.) та Національної радіокомпанії України (Табаченко А.Д.) невідкладно забезпечити здійснення державної реєстрації припинення юридичних осіб.

4. Сектору управління державним майном та корпоративними правами держави спільно з управлінням телебачення і радіомовлення (Білоус М.А.) та юридичним відділом (Мировець Т.І.) забезпечити підготовку та подання на затвердження Голові Держкомтелерадіо проекту наказу Держкомтелерадіо про перетворення Національної телекомпанії України в ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України».

5. Національній телекомпанії України (Аласанія З.Г.) забезпечити:

неухильне виконання вимог наказу Держкомтелерадіо від 29.07.2016 № 161 «Про деякі питання утворення публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України» в частині дотримання термінів проведення інвентаризації і оцінки майна НТКУ;

до 25 жовтня 2016 року подання Держкомтелерадіо матеріалів повної інвентаризації майна НТКУ, що підлягає незалежній оцінці.

6. Генеральному директорові ДП «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм» Омельчуку С.І.:

спільно з сектором управління державним майном та корпоративними правами держави, управлінням телебачення і радіомовлення (Білоус М.А.) та юридичним відділом (Мировець Т.І.) вжити дієвих заходів щодо збереження майна ДП «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм»;

вжити заходів для підвищення ефективності ведення господарської діяльності підприємства, зокрема шляхом оптимізації структури та штатного розпису, творчо-виробничих процесів.

7. Управлінню розвитку інформаційної сфери та європейської інтеграції (Радзієвський І.А.) в установленому порядку забезпечити:

супровід проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку перетворення державного підприємства «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм» у публічне акціонерне товариство «Укртелефільм»;

розробку та супровід нормативно-правового акта щодо затвердження Статуту ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України».

8. Управлінню телебачення і радіомовлення (Білоус М.А.) спільно з відділом внутрішнього аудиту (Степанова Н.В.) та фінансово-економічним управлінням (Бартош Н.В.) продовжити роботу щодо організації та контролю за виконанням заходів з перетворення Національної телекомпанії України в публічне акціонерне товариство «Національна суспільна телерадіокомпанія України».

9. Контроль за виконанням цього рішення покласти на Голову Держкомтелерадіо.

 

 

Голова колегії О.І. Наливайко

 

 

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux