Рішення колегії Держкомтелерадіо від 25.04.2017 № 3/6 "Про стан виконання Навчального плану підвищення кваліфікації працівників засобів масової інформації в Укртелерадіопресінституті за 2016-2017 навчальний рік"
опубліковано 11 травня 2017 року о 12:04

Tryzub

 

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ

ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ УКРАЇНИ

 

Р І Ш Е Н Н Я К О Л Е Г І Ї

 

25 квітня 2017 р. м. Київ № 3/6

 

Про стан виконання Навчального плану

підвищення кваліфікації працівників

засобів масової інформації в Укртелерадіопресінституті

за 2016-2017 навчальний рік

 

 

Заслухавши та обговоривши інформацію ректора Укртелерадіопресінституту Правденка С.М. про стан виконання Навчального плану підвищення кваліфікації працівників засобів масової інформації в Укртелерадіопресінституті на 2016-2017 навчальний рік, колегія зазначає, що Укртелерадіопресінститутом проведено роботу щодо забезпечення потреби у кваліфікованих кадрах суб’єктів інформаційної діяльності. Навчальний план підвищення кваліфікації працівників засобів масової інформації за 2016-2017 навчальний рік виконується за графіком.

За звітний період число осіб, які підвищили кваліфікацію за всіма формами навчання, склало 469 осіб (з відривом від виробництва – 421 осіб, без відриву від виробництва – 48 осіб). Згідно з договорами (на платній основі) підготовлено 28 осіб.

Колегія зазначає, що Укртелерадіопресінститут продовжує вживати заходів щодо посилення інтересу до поглиблення знань та підвищення кваліфікації серед працівників засобів масової інформації.

Крім цього, Колегія акцентує увагу на тому, що Укртелерадіопресінститутом приділено увагу проведенню семінарів для працівників засобів масової інформації з актуальних питань суспільно-політичного життя України, чинного законодавства, інформаційної безпеки держави, протидії комп’ютерній злочинності, особливостей використання інтелектуальної власності у діяльності засобів масової інформації, боротьби з корупцією та її запобіганню тощо.

Колегія наголошує на доцільності продовження виїзних семінарів для засобів масової інформації, збільшення кількості випуску друкованих (у т.ч. електронних) видань, які необхідні для забезпечення самоосвіти працівників засобів масової інформації, залучення до лекцій (доповідей) фахівців, які мають практичні знання з тем семінарів, актуалізації тем семінарів, враховуючи наявні виклики в інформаційному просторі, перегляду спільно з Держкомтелерадіо існуючої моделі ведення навчального процесу та проведення експертної оцінки наявних можливостей Укртелерадіопресінституту у підвищенні кваліфікації працівників засобів масової інформації представниками фахових європейських та вітчизняних організацій.

Водночас, Колегія наголошує на необхідності здійснення оновлення технічного обладнання Укртелерадіопресінституту, як складової частини організації навчального процесу.

З метою забезпечення потреби засобів масової інформації у кваліфікованих кадрах, здатних компетентно та відповідально впроваджувати у виробництво сучасні технології, колегія

УХВАЛИЛА:

 

1. Інформацію доповідача взяти до відома.

 

2. Укртелерадіопресінституту (Правденко С.М.):

продовжити практику виїзних семінарів для працівників засобів масової інформації із правових, економічних і творчих аспектів функціонування засобів масової інформації України;

продовжити практику організації семінарів для керівного складу регіональних філій ПАТ «НСТУ», які займаються технічними питаннями телерадіомовлення, головних інженерів та технологів з актуальних питань впровадження новітніх інформаційних та телекомунікаційних технологій за участю і підтримкою представників провідних компаній-виробників та постачальників сучасного телевізійного та радіомовного обладнання;

використовувати опитування слухачів для перспективного планування тематик та розширення категорій слухачів Укртелерадіопресінституту;

забезпечити підготовку нових та актуальних навчально-методичних посібників у галузі телебачення, радіомовлення та преси.

продовжити роботу зі створення комп’ютерних варіантів текстів лекцій та подальшого формування електронного відеоархіву навчальних матеріалів;

провести дооснащення навчальної телевізійної студії сучасною телевізійною технікою у межах фінансових можливостей;

3. Відділу роботи з персоналом (Міщенков Є.С.), управлінню телебачення і радіомовлення (Ободович О.О.), управлінню видавничої справи і преси (Кононенко О.А.) надавати всебічну методологічну та організаційну підтримку виконанню Укртелерадіопресінститутом завдань, визначених колегією Держкомтелерадіо за підсумками роботи у 2016 році.

4. Відділу роботи з персоналом (Міщенков Є.С.) підготувати проект листа до Міністерства освіти і науки України з проханням надати роз’яснення щодо юридичного статусу Укртелерадіопресінститу як навчального закладу.

5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника Держкомтелерадіо Білоуса М.А.

 

 

Голова колегії О.І. Наливайко

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux