Рішення колегії Держкомтелерадіо від 24.11.2015 №9/36 "Про стан підготовки та видання Великої української енциклопедії"
опубліковано 26 листопада 2015 року о 12:19

 

 

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ

ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ УКРАЇНИ

 

Р І Ш Е Н Н Я К О Л Е Г І Ї

 

24 листопада 2015 р. м. Київ № 9/36

 

Про стан підготовки та видання

Великої української енциклопедії

 

 

З метою виконання Указу Президента України від 02.01.2013 № 1 «Про Велику українську енциклопедію» зі змінами, внесеними Указом Президента України від 12.01.2015 №7 «Питання підготовки та видання Великої української енциклопедії», та відповідного доручення Кабінету Міністрів України від 16.01.2015 № 698/1/1-15 продовжується робота щодо підготовки та видання Великої української енциклопедії.

Станом на листопад 2015 року оновлено склад Науково-редакційної ради та Головної редакційної колегії Великої української енциклопедії (відповідно до постанови Президії НАН України від 21.10.2015 № 248 «Про внесення змін до складу Науково-редакційної ради та Головної редакційної колегії «Великої української енциклопедії»; на засіданні 11.11.2015 Головна редакційна колегія «Великої української енциклопедії» прийняла за основу «Положення про редакційну колегію «Великої української енциклопедії»; у співпраці з галузевими національними академіями наук України, Міністерством освіти і науки України, Міністерством культури України підготовлено Словник Великої української енциклопедії обсягом близько 70 000 гасел; протягом 2015 року вдосконалено та відредаговано Словник Великої української енциклопедії на літеру «А» І та ІІ томів. Словник проходить наукову експертизу фахівців установ НАН України та вищих навчальних закладів; розпочато підготовку макету друкованого видання та портальної версії І тому Великої української енциклопедії, для написання статей залучено провідних вітчизняних і закордонних фахівців із усіх напрямів наукового знання; укладено угоди про співпрацю з академічними установами та вищими навчальними закладами України; створено новий веб-сайт (http://vue.gov.ua), на якому відображено основні напрями роботи установи; ведеться робота щодо створення порталу для електронної версії Великої української енциклопедії; розроблено методичні рекомендації для авторів і редакторів Великої української енциклопедії; з метою популяризації проекту «Велика українська енциклопедія» здійснюється висвітлення діяльності установи в ЗМІ.

 

Враховуючи викладене, колегія

УХВАЛИЛА:

1.                 Інформацію про стан підготовки і видання Великої української енциклопедії взяти до відома.

2.                 Директорові Державної наукової установи «Енциклопедичне видавництво» Киридон А.М.:

до 15 грудня 2015 року надати Держкомтелерадіо проект календарного плану підготовки та видання Великої української енциклопедії на 2016-2026 роки;

організувати роботу з пошуку додаткових джерел наповнення спеціального фонду Державної наукової установи «Енциклопедичне видавництво», зокрема, шляхом надання платних послуг науковою установою відповідно до чинного законодавства.

3.                 Управлінню видавничої справи і преси (Кононенко О. А.) здійснити заходи щодо затвердження календарного плану підготовки та видання Великої української енциклопедії на 2016-2026 роки.

4.                 Управлінню видавничої справи і преси (Кононенко О.А.) та фінансово-економічному управлінню (Бартош Н.В.) з метою вирішення проблемних питань підготовки та видання Великої української енциклопедії підготувати проект звернення колегії Держкомтелерадіо до Прем′єр-міністра України з пропозиціями ухвалити необхідні управлінські рішення та передбачити Держкомтелерадіо у 2016 і наступних роках видатки на прикладні наукові розробки і забезпечення діяльності Державної наукової установи «Енциклопедичне видавництво».

5.                 Управлінню внутрішнього аудиту (Степанова Н.В.) тримати на контролі вирішення питання щодо розміщення ДНУ «Енциклопедичне видавництво» у приміщеннях будинку по вул. Б. Хмельницького, 51-А.

6. Управлінню телебачення і радіомовлення (Ободович О.О.), управлінню видавничої справи і преси (Кононенко О. А.) сприяти висвітленню в засобах масової інформації підготовки та видання Великої української енциклопедії.

7. Помічнику Голови Держкомтелерадіо відділу організаційно-аналітичного забезпечення роботи Голови Держкомтелерадіо та зв’язків з громадськістю Божко С.М. разом з управлінням видавничої справи і преси (Кононенко О. А.) та Державною науковою установою «Енциклопедичне видавництво» (Киридон А. М.) забезпечити висвітлення підготовки та видання Великої української енциклопедії на веб-сайті Держкомтелерадіо.

8. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника Голови Держкомтелерадіо Червака Б.О.

 

 

Голова колегії О.І. Наливайко

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux