Рішення колегії Держкомтелерадіо від 24.04.2018 №3/6 "Про хід реформування комунальних друкованих засобів масової інформації у Дніпропетровській області"
опубліковано 03 травня 2018 року о 11:13

Tryzub

 

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ

ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ УКРАЇНИ

 

Р І Ш Е Н Н Я К О Л Е Г І Ї

 

24 квітня 2018 р. м. Київ № 3/6

 

Про хід реформування

комунальних друкованих

засобів масової інформації

у Дніпропетровській області

 

Відповідно до пріоритетних завдань Держкомтелерадіо на 2018 рік, заслухавши та обговоривши інформацію про хід реформування комунальних друкованих засобів масової інформації у Дніпропетровській області, колегія зазначає, що на сьогодні з 45 комунальних друкованих ЗМІ області реформовано 6; не виходять 8; ліквідовано 2; не ухвалено засновниками рішень про реформування чотирьох редакцій – «Злагода», «Жовтоводські вісті», «Новомосковська правда» та «Шахтар Марганця», заплановано розгляд питань щодо виходу зі складу засновників трьох видань - «Наше місто», «Зоря-область», «Зоря-город»; решта редакцій перебувають на різних етапах реформування.

Водночас колегія звертає увагу на проблему, пов’язану з перешкоджанням засновниками комунальних друкованих засобів масової інформації та редакцій процесу реформування.

Неприйняття засновниками відповідних рішень про реформування друкованих ЗМІ призводить до порушення прав трудових колективів редакцій.

Крім того, відповідно до вимог статті 11 Закону неподання засновником друкованого ЗМІ у строк до 31.12.2018 Міністерству юстиції України заяви про перереєстрацію є підставою для визнання свідоцтва про державну реєстрацію друкованого ЗМІ недійсним.

Враховуючи вищезазначене, колегія

УХВАЛИЛА:

1. Роботу місцевих органів державної влади та місцевого самоврядування Дніпропетровської області, спрямовану на виконання Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», визнати недостатньою.

2. Рекомендувати:

2.1. Дніпропетровській обласній державній адміністрації спільно з керівниками органів місцевого самоврядування знайти шляхи вирішення проблемних питань з проведення реформування комунальних друкованих ЗМІ області з метою неухильного дотримання вимог Закону.

2.2. Дніпропетровській обласній раді активізувати роботу з реформування комунального підприємства Дніпропетровської обласної ради «Редакція газети «Зоря», ухваливши відповідне рішення на найближчій сесії обласної ради.

2.3. Дніпропетровській міській раді активізувати роботу з реформування газети «Наше місто», ухваливши відповідне рішення на найближчій сесії міської ради.

3. Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Дніпропетровської обласної державної адміністрації (Маласай В.М.):

запровадити щоквартальний моніторинг процесу реформування комунальних друкованих ЗМІ області та оперативне інформування керівництва облдержадміністрації та Держкомтелерадіо про факти порушення Закону, зокрема, звернувши особливу увагу на процес реформування редакцій газет «Зоря-область», «Зоря-город», «Наше місто», «Злагода», «Жовтоводські вісті», «Новомосковська правда» та «Шахтар Марганця».

активізувати співпрацю із Дніпропетровською обласною організацією Національної спілки журналістів України з метою координації дій, спрямованих на неухильне дотримання Закону на території області.

4. Управлінню розвитку інформаційної сфери (Недяк Ю. О.) продовжити моніторинг процесу реформування друкованих засобів масової інформації та редакцій, в тому числі в частині дотримання вимог Закону щодо збереження мови видання.

5.  Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника Голови Держкомтелерадіо Червака Б.О.

 

 

Голова колегії О.І. Наливайко

 

 

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux