Рішення колегії Держкомтелерадіо від 22.12.2015 №10/40 " Про стан перетворення Національної телекомпанії України в публічне акціонерне товариство "Національна суспільна телерадіокомпанія України".
опубліковано 25 грудня 2015 року о 12:33

http://195.78.68.20/teleradio/img/publishing/?id=120951

 

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ 

ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ УКРАЇНИ

 

Р І Ш Е Н Н Я К О Л Е Г І Ї

 

2грудня 2015 р. м. Київ № 10/40

 

Про стан перетворення 

Національної телекомпанії України

в публічне акціонерне товариство

«Національна суспільна 

телерадіокомпанія України»

 

 

Заслухавши інформацію доповідачів, колегія відзначає, що у межах виконання Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» та постанови Кабінету Міністрів України від 05.08.2015 № 567 «Деякі питання утворення публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України» триває здійснення заходів щодо перетворення Національної телекомпанії України в публічне акціонерне товариство «Національна суспільна телерадіокомпанія України».

Держкомтелерадіо вжито низку заходів, зокрема, щодо видання наказів з припинення діяльності державних телерадіоорганізацій (далі - ДТРО) та державного підприємства «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм» (далі – Укртелефільм) шляхом приєднання до НТКУ, в частині виконання яких також проведено переміщення до м. Києва Державної телерадіомовної компанії «Крим» та Державної організації «Севастопольська регіональна державна телерадіокомпанія», забезпечення безперервного мовлення державних телерадіоорганізацій, що належать до сфери управління Держкомтелерадіо, в період їх реорганізації та оцінка цілісних майнових комплексів цих юридичних осіб.

Національною телекомпанією України створено філії (регіональні та центральні дирекції), в які інтегровано наявні в державних телерадіоорганізаціях посади, на які призначено працівників ДТРО. Спільно з НТКУ організовано переоформлення Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення ліцензій на мовлення ДТРО у зв’язку зі змінами умов діяльності, пов’язаними з реорганізацією, на Національну телекомпанію України.

Здійснено стовідсоткове фінансування філій НТКУ та державних телерадіокомпаній відповідно до річних призначень загального фонду програми 1701080, визначених Законом України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» (зі змінами). 

Для забезпечення збереження нематеріальних активів суб’єктів господарювання, що реорганізуються шляхом приєднання до НТКУ, Держкомтелерадіо видано наказ від 27.10.2015 № 326 «Про заходи щодо систематизації архівних фондів телерадіоорганізацій, що реорганізуються, та створення єдиного електронного переліку аудіовізуальних творів». Водночас, колегія відзначає необхідність активізації роботи щодо наповнення єдиного 

електронного переліку аудіовізуальних творів з метою завершення роботи з каталогізації та проведення їх оцінки.

НТКУ та головами комісій з реорганізації укладені договори на право проведення незалежної оцінки необоротних активів державних телерадіоорганізацій та Укртелефільму. На сьогодні суб’єктами оціночної діяльності завершуються заходи з визначення вартості необоротних активів ДТРО та НТКУ для формування статутного капіталу публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України».

Проектом Закону України «Про Державний України на 2016 рік» за загальним фондом бюджетної програми 1701080 «Виробництво та трансляція телерадіопрограм для державних потреб» передбачено кошти у сумі 647 212,9 тис. гривень.

Колегія зазначає, що враховуючи заплановані обсяги фінансування на 2016 рік, НТКУ слід забезпечити виконання обсягів мовлення відповідно до переоформлених ліцензій ДТРО, що реорганізуються, на рівні обсягів 2015 року.

Разом з тим, потребують аналізу та приведення у відповідність низка творчо-технологічних показників діяльності НТКУ та її відокремлених структурних підрозділів. З метою забезпечення підвищення ефективності використання бюджетних коштів на виробництво і трансляцію програм для державних потреб у 2016 році та збереження обсягів мовлення на рівні 2015 року, колегія відзначає необхідність розглянути питання щодо оптимізації структури та штатної чисельності Національної телекомпанії України та її відокремлених структурних підрозділів.

Також, у зв’язку з проведенням реорганізації вищезазначених суб’єктів господарювання шляхом приєднання до НТКУ, потребує вирішення питання щодо внесення змін у додаток 2 до постанови Кабінету Міністрів України від 30.08.2002 № 1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери».

Враховуючи вищевикладене, колегія

УХВАЛИЛА:

1. Інформацію доповідачів взяти до відома. 

2. Стан перетворення Національної телекомпанії України в публічне акціонерне товариство «Національна суспільна телерадіокомпанія України» визнати задовільним.

3. Головам комісій з реорганізації спільно з Національною телекомпанією України (Аласанія З.Г.) до 15 січня 2016 року забезпечити подання на затвердження Головою Держкомтелерадіо передавальних актів балансових рахунків, матеріальних цінностей, активів та зобов’язань суб’єктів, що реорганізуються, до Національної телекомпанії України.

4. Національній телекомпанії України (Аласанія З.Г.) до 20 січня 2016 року:

подати на затвердження Держкомтелерадіо проект змін до Статуту Національної телекомпанії України щодо закріплення за останньою правонаступництва майна, прав та обов’язків юридичних осіб, що реорганізуються, та привести колективні договори у відповідність до чинного законодавства;

забезпечити подання на затвердження Держкомтелерадіо проектів державних контрактів і тематичних планів щодо обсягів виробництва і трансляції теле- та радіопрограм для державних потреб у 2016 році НТКУ та її відокремлених структурних підрозділів;

забезпечити розробку та подання на затвердження Держкомтелерадіо проектів оптимізованої структури і штатних розписів НТКУ та її відокремлених структурних підрозділів.

5. Управлінню розвитку інформаційної сфери та європейської інтеграції (Радзієвський І.А.) спільно з фінансово-економічним управлінням (Бартош Н.В.) опрацювати з Міністерством фінансів України зауваження до проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін у додаток 2 до постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 р. № 1298 та забезпечити в установленому порядку супровід зазначеного нормативно-правового акта.

6. Управлінню телебачення і радіомовлення (Білоус М.А.), Національній телекомпанії України (Аласанія З.Г.) винести питання «Про стан виконання заходів щодо перетворення Національної телекомпанії України в публічне акціонерне товариство «Національна суспільна телерадіокомпанія України» на розгляд колегії Держкомтелерадіо у березні 2016 року. 

7. Контроль за виконанням цього рішення покласти на Голову Держкомтелерадіо.

 

 

Голова колегії   О.І. Наливайко

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux