Проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації" щодо удосконалення механізму реформування друкованих засобів масової інформації"
опубліковано 19 травня 2017 року о 12:15

ПРОЕКТ

 

 

 

Закон УкраЇни

Про внесення змін до Закону України “Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації” щодо удосконалення механізму реформування друкованих засобів масової інформації
___________________________________

Верховна Рада України п о с т а н о в л я є:

I. Внести до Закону України “Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації” (Відомості Верховної Ради України, 2016, № 3, ст.34) такі зміни:

1. Статтю 4 доповнити частиною сьомою такого змісту:

“7. Неприйняття органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування рішення про реформування та про спосіб реформування друкованого засобу масової інформації та редакції протягом строку, встановленого частиною третьою статті 4 цього Закону, є підставою для виключення зі складу засновників (співзасновників) друкованого засобу масової інформації та редакції відповідного органу державної влади, іншого державного органу, органу місцевого самоврядування.”.

2. Частину четверту статті 5 виключити.

3. Статтю 6 доповнити частиною третьою такого змісту:

“3. Центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері телебачення і радіомовлення, інформаційній та видавничій сферах, спільно з центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державної реєстрації друкованих засобів масової інформації, проводить моніторинг процесу реформування друкованих засобів масової інформації та редакцій з метою забезпечення їх функціонування, збереження назви, цільового призначення, мови видання і тематичної спрямованості..

4. У статті 8:

назву викласти в такій редакції:

“Стаття 8. Особливості реорганізації редакції”.

частину першу викласти в такій редакції:

“1. Реорганізація редакції у суб’єкт господарювання здійснюється відповідно до Цивільного і Господарського кодексів України у частині, що не суперечить цьому Закону.”.

5. Статтю 9 доповнити частиною четвертого такого змісту:

“4. У період реформування зміна балансоутримувача майна (у тому числі приміщень і земельних ділянок), що на момент набрання чинності цим Законом перебувало на балансі редакції (майна, наданого редакції засновниками (співзасновниками) друкованого засобу масової інформації та редакції у користування, та майна, придбаного трудовим колективом редакції), забороняється, окрім випадків, передбачених частиною першою цієї статті.”.

6. Статтю 10 доповнити частиною третьою такого змісту:

“3. Про прийняте рішення щодо перетворення друкованого засобу масової інформації в офіційне друковане видання центральний орган виконавчої влади, що є засновником (співзасновником) друкованого засобу масової інформації та редакції, повідомляє центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державної реєстрації друкованих засобів масової інформації.”.

7. Частину першу статті 11 доповнити абзацом четвертим такого змісту:

“3) трудовий колектив редакції повідомив про свою участь у реформуванні протягом строку, визначеного частиною другою статті 4 цього Закону, однак протягом періоду реформування, передбаченого частиною 1 статті 2 цього Закону, не здійснював відповідних заходів з перетворення редакції у суб’єкт господарювання відповідно до Цивільного і Господарського кодексів України.”.

8. Частину першу статті 13 викласти в такій редакції:

“1. У разі скорочення штату редакції друкованого засобу масової інформації внаслідок реформування засновник (співзасновники) редакції зобов’язаний виплатити звільненому працівникові компенсацію згідно із законодавством. У період реформування зміни до штатного розпису, розірвання трудового договору з керівником редакції з ініціативи засновника (співзасновників) або уповноваженого органу без згоди трудового колективу забороняється.”.

II. Прикінцеві положення.

1. Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

2. Кабінету Міністрів України у тримісячний строк з дня набрання чинності цим Законом:

привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом;

забезпечити приведення міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із цим Законом.

 

Голова
Верховної Ради України

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux