Проект Постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки Національної суспільної телерадіокомпанії України"
опубліковано 20 січня 2017 року о 11:53

Проект

 

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

 

ПОСТАНОВА

від «____» _____________ 2017 р. №___

Київ

 

Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки Національної суспільної телерадіокомпанії України

Відповідно до частини сьомої статті 20 Бюджетного кодексу України Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Затвердити Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки Національної суспільної телерадіокомпанії України, що додається.

2. Визнати такими, що втратили чинність, постанови Кабінету Міністрів України згідно з переліком, що додається.

 

Прем’єр-міністр України В. ГРОЙСМАН

 

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від «____» __________ 2017 р. № ______

 

ПОРЯДОК

використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки Національної суспільної телерадіокомпанії України

 

1. Цей Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою «Фінансова підтримка Національної суспільної телерадіокомпанії України» (далі — бюджетні кошти).

2. Головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем бюджетної програми є Держкомтелерадіо.

Одержувачами бюджетних коштів є публічне акціонерне товариство «Національна суспільна телерадіокомпанія України» (далі – НСТУ) та його відокремлені структурні підрозділи.

3. Бюджетні кошти спрямовуються на безповоротній основі для надання фінансової підтримки НСТУ, зокрема на оплату праці та нарахування на заробітну плату, на трансляцію теле- та радіопрограм, на придбання предметів, матеріалів і послуг для виробництва теле- та радіопрограм, відрядження, придбання ліцензійних, авторських прав, зокрема роялті, здійснення міжнародної діяльності, утримання приміщень, інженерних мереж і телевізійного обладнання, сплату податків та інших обов’язкових платежів, придбання, комплектування та модернізацію телевізійного обладнання, побудову та модернізацію IT-інфраструктури, на капітальні видатки тощо, а також на оплату праці та нарахування на заробітну плату штатним працівникам Національної телекомпанії, на безперервні послуги з трансляції теле- та радіопрограм, комунальні платежі, тощо за період з 01 січня 2017 р. до дати державної реєстрації утворення НСТУ.

Розподіл бюджетних коштів здійснюється Держкомтелерадіо відповідно до поданих НСТУ обґрунтувань потреби в коштах і детальних розрахунків витрат.

НСТУ використовує бюджетні кошти відповідно до плану використання бюджетних коштів, погодженого з Держкомтелерадіо.

4. Бюджетні кошти використовуються Держкомтелерадіо у межах відповідних бюджетних призначень, встановлених законом про Державний бюджет України на відповідний рік, з урахуванням необхідності виконання взятих на облік в органах Казначейства бюджетних зобов’язань минулих років та у разі їх відповідності паспорту бюджетної програми.

 

5. Не допускається спрямування бюджетних коштів на:

придбання товарів, виконання робіт, надання послуг, які безпосередньо не пов’язані з виконанням НСТУ основної діяльності;

оплату посередницьких послуг;

здійснення видатків, передбачених іншими бюджетними програмами;

трансляцію теле- та радіопрограм, реклами, оголошень, які вироблені на замовлення фізичних та юридичних осіб, а також теле- та радіопрограм, розповсюдження яких заборонено законодавством.

7.Закупівля товарів, робіт і послуг за рахунок бюджетних коштів здійснюється в установленому законом порядку.

Остаточні розрахунки за товари, роботи і послуги здійснюються згідно з умовами договору про їх закупівлю на підставі актів приймання-передачі поставлених товарів, виконаних робіт та наданих послуг.

8. Відображення в первинному та бухгалтерському обліку інформації про отримані (створені) оборотні та необоротні активи, ведення обліку бюджетних зобов’язань, а також відкриття рахунків в органах Казначейства та проведення операцій, пов'язаних з використанням бюджетних коштів, здійснюється в установленому законодавством порядку.

9. Одержувачі бюджетних коштів подають щокварталу до 20 числа наступного місяця до Держкомтелерадіо інформацію про їх використання для її узагальнення і подання Мінфіну до 30 числа зазначеного місяця.

10. Складення та подання фінансової та бюджетної звітностей про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим та ефективним витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.

_________________

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від «____» __________ 2017 р. № ______

ПЕРЕЛІК 
постанов Кабінету Міністрів України, що втратили чинність

 

1. Постанова Кабінету Міністрів України від 31 травня 2012 р. № 539 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для трансляції телерадіопрограм, вироблених для державних потреб» (Офіційний вісник України, 2012 р., № 45, ст. 1772).

2. Постанова Кабінету Міністрів України від 04 березня 2013 р. № 186 «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для трансляції телерадіопрограм, вироблених для державних потреб, збирання, оброблення та розповсюдження офіційної інформаційної продукції, створення та функціонування україномовної версії міжнародного каналу «EuroNews» (Офіційний вісник України, 2013 р., № 23, ст. 785).

3. Пункт 2 постанови Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2015 р. № 915 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виробництва та трансляції телерадіопрограм для державних потреб, збирання, оброблення та розповсюдження офіційної інформаційної продукції» (Офіційний вісник України, 2015 р., № 91, ст. 3086).

4. Постанова Кабінету Міністрів України від 06 березня 2016 р. № 188 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 31 травня 2012 р. № 539» (Офіційний вісник України, 2016 р., № 24, ст. 954).

____________________

 

 

 

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux