Проект постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Порядку перетворення державного підприємства "Українська студія телевізійних фільмів "Укртелефільм" (код ЄДРПОУ 02841347) у публічне акціонерне товариство "Укртелефільм"
опубліковано 19 липня 2016 року о 16:10

Проект

 

 

 

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

 

ПОСТАНОВА

від «____» _____________ 2016 р. №___

Київ

 

Про затвердження Порядку перетворення державного підприємства «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм» (код ЄДРПОУ 02841347) у публічне акціонерне товариство «Укртелефільм» 

 

Відповідно до абзацу шістнадцятого пункту 21 розділу ІV «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

1. Затвердити Порядок перетворення державного підприємства «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм» (код ЄДРПОУ 02841347) у публічне акціонерне товариство «Укртелефільм», що додається.

2. Установити, що:

статутний капітал публічного акціонерного товариства «Укртелефільм» (далі – товариство) формується за рахунок майна державного підприємства «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм», що припиняється в результаті перетворення;

засновником та органом управління корпоративними правами держави у статутному капіталі товариства є Державний комітет телебачення і радіомовлення.

3. Державному комітетові телебачення і радіомовлення вжити заходів щодо перетворення державного підприємства «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм» у товариство та приєднання його до публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України». 

 

Прем’єр-міністр України В. ГРОЙСМАН

 

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від «___»____________2016 р. № ______

 

 

ПОРЯДОК

перетворення державного підприємства «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм» (код ЄДРПОУ 02841347) у публічне акціонерне товариство «Укртелефільм»

 

1.    Цей Порядок визначає механізм перетворення державного підприємства «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм» (код ЄДРПОУ 02841347) (далі – підприємство) у публічне акціонерне товариство «Укртелефільм» (далі – товариство).

2.    Рішення про реорганізацію підприємства шляхом його перетворення у товариство, утворення комісії з реорганізації (далі – Комісія), визначення порядку і строків заявлення кредиторами своїх вимог до підприємства та інші рішення, прийняття яких відповідно до законодавства належить до компетенції уповноважених органів управління, приймаються Держкомтелерадіо.

3.    До складу Комісії включаються не менше двох представників від Держкомтелерадіо, одного представника від Фонду державного майна та два представника підприємства.

4.    Комісія:

здійснює організаційне забезпечення процесу перетворення підприємства у товариство;

вживає заходів щодо державної реєстрації припинення підприємства та державної реєстрації товариства;

розробляє проект плану перетворення підприємства та подає його на затвердження Держкомтелерадіо;

виявляє майно, яке відповідно до законодавства не може використовуватися для формування статутного капіталу товариства, та подає перелік такого майна Держкомтелерадіо;

забезпечує виконання рішень Держкомтелерадіо щодо проведення оцінки єдиного (цілісного) майнового комплексу підприємства, у тому числі земельної ділянки на якій він розташований, та проведення аудиту даних бухгалтерського обліку та показників фінансової звітності підприємства для визначення розміру статутного капіталу товариства відповідно до Методики оцінки майна, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 10 грудня 2003 р. № 1891;

у тримісячний строк з дня затвердження свого складу подає Держкомтелерадіо акт оцінки цілісного майнового комплексу підприємства, проект статуту товариства і в разі потреби проект плану реструктуризації;

складає та подає на затвердження Держкомтелерадіо передавальний акт, який має містити положення про правонаступництво щодо майна, прав та обов’язків підприємства, стосовно всіх його кредиторів та боржників, включаючи зобов'язання, які оспорюються сторонами;

вживає заходів щодо проведення позапланових виїзних ревізій та документальних перевірок підприємства контролюючими органами;

вживає інші заходи, визначені Держкомтелерадіо.

Прийняття рішень на виконання заходів, визначених абзацами четвертим-сьомим пункту 4 цього Порядку, здійснюється виключно на засіданнях Комісії.

5.    Засідання Комісії є правоможним, якщо на ньому присутні більшість загальної кількості її членів. Рішення Комісії приймається простою більшістю голосів присутніх на засіданні її членів. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос Голови Комісії.

6.    За результатами засідання Комісії складаються протоколи, які оформляються протягом трьох днів та підписуються Головою Комісії.

Копії протоколів подаються Держкомтелерадіо, який здійснює контроль за проведенням реорганізації підприємства.

7.    Комісію очолює Голова, який організовує її роботу та є відповідальним за виконання комісією її завдань.

8.    Голова Комісії уповноважений одноосібно приймати рішення з питань, пов’язаних із забезпеченням діяльності підприємства у період його реорганізації, крім тих, що відповідно до пункту 5 цього Порядку приймаються Комісією колегіально.

Для здійснення своїх повноважень Голова Комісії видає накази та має право підпису усіх необхідних документів.

Комісія припиняє свою роботу з дня державної реєстрації товариства.

___

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux