Проект Чернівецької ОДТРК "Буковина - Угорщина: крок назустріч"
опубліковано 24 червня 2015 року о 16:07

 

Чернівецька обласна державна телерадіокомпанія готує цикл інформаційних матеріалів з прес-туру українських журналістів до Угорщини «Буковина – Угорщина: крок назустріч».

 

12 журналістів Чернівецької та Івано-Франківської областей на запрошення Генерального консульства Угорщини в місті Ужгород упродовж трьох днів знайомились з історією, звичаями, традиціями та сьогоденням угорської столиці. Представники ЗМІ побували у Міністерстві зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини. Під час зустрічі з державним секретарем п. Ійдярто Іштваном обговорили питання поглиблення партнерських стосунків між сусідніми країнами у галузі культури, також йшла мова і про отримання інформації про ситуацію в Україні з першоджерел, про національні інтереси кожного народу та інформаційну безпеку.

У рамках прес-візиту відбулась також зустріч з президентом Державного самоврядування українців Угорщини Юрієм Кравченком та першим заступником президента світового конгресу українців Ярославою Хортячі. Говорили про життя 7-ми тисячної української громади в Угорщині і про початок візитів українських дітей з родин загиблих та поранених учасників АТО на оздоровлення до Угорщини. Загалом планується 10 заїздів, за участю 60 дітей у кожному з них. Поїздки кожної групи відбуватимуться щонеділі, починаючи з 21 червня 2015 року. Проект реалізується волонтерами та благодійними організаціями України за підтримки Угорського уряду, Державного самоврядуванням українців в Угорщині.

Про те, як угорці бережуть свої національні звичаї і традиції, а також про повагу до культур інших народів йшлося під час прес-конференції у Домі Традицій за участі керівників Угорського державного народного ансамблю та заступника Генерального консула Угорщини в Ужгороді Ласло Віда, котрий супроводжував делегацію українських журналістів у Будапешті. На зібранні було анонсовано презентацію унікальної вистави цього колективу «Кличе мене дух Закарпаття» 25 червня в Івано-Франківську та 27 червня у Чернівцях.

Поділились організатори візиту українських журналістів до Угорщини і ще одним цікавим досвідом. Це були відвідини парку «Мементо» - музею символів минулої тоталітарної епохи, зібраних в одному місці під відкритим небом. Саме так свого часу угорці вирішили питання декомунізації.

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux