Привітання Голови Держкомтелерадіо Юрія Плаксюка учасникам книжкового фестивалю "Книжковий Арсенал"
опубліковано 27 травня 2011 року о 13:00

Шановні любителі книги!

Сьогодні у нас гарна подія – у Києві розпочато новий масштабний культурний проект і відтепер, дасть Бог, кияни і гості міста щороку матимуть чудовий книжковий фестиваль, який об’єднує авторитетні видавництва, цікавих авторів, оригінальні мистецькі акції і не тільки сприяє просвітництву, популяризації читання і дає поштовх розвитку галузі, а ще має позитивний вплив на моральний стан суспільства.

Притаманна фестивалю такого рівня атмосфера творчості, любові до книги об’єднує людей, підносить, а гарна книга збагачує розум і душу.

Більшість проблем у суспільстві лікуються піднесенням духовності в країні. І «Мистецький Арсенал» у цьому сенсі має унікальні можливості.

Недарма на воротах культурного центру відвідувачів зустрічає могутнє древо – символ нашого родоводу, що своїм корінням проростає крізь віки у духовний ґрунт цієї землі, адже тут кілька століть назад стояв монастир - цілюще джерело, з якого люди усіх поколінь набираються духовної сили, вчаться жити у моральних чеснотах і любові до ближнього.

Понад тисячу років тому тут, поруч, на Лаврській землі освічений чернець преподобний Нестор-літописець створив видатну книгу «Повість минулих літ» - історію нашої держави, де, між іншим, є думки і про книгу – своєрідне послання тисячолітньої давнини нашому книжковому фестивалю: «Велика-бо користь буває чоловікові від науки книжної, бо книги вказують нам і навчають нас… Книги подібні рікам, що тамують спрагу цілого світу – це джерела мудрості».

Віками ця Лаврська земля несла людям світло грамоти і знань. Саме тут створювались знамениті українські першодруки, завмирав друкарський станок хіба що під час радянських гонінь.

Тож, приємно відзначити, що «Мистецький Арсенал» є історичним нащадком цієї одухотвореної землі і має дуже високу планку своєї духовної місії.

Побажаємо йому бути гідним справ великих пращурів заради добра і процвітання України.

Кажуть, що добрий початок – половина справи. Тож нехай «Книжковий Арсенал» набирає обертів, несе гостям і організаторам фестивалю багато приємних вражень, творчих здобутків і наснаги.

Нехай кожен відшукає тут для себе гарну, змістовну книгу, яка підживить розум і наповнить серце. Адже хтось сказав: «Книга, яка не збагачує читача, обкрадає його».

 

 

 

Голова Державного комітету

телебачення

і радіомовлення України                                        Юрій Плаксюк

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux