Президент України підписав указ про підтримку книговидавничої справи
опубліковано 20 червня 2013 року о 11:19

 

19 червня 2013 року Президент України Віктор Янукович підписав Указ № 336/2013 «Про деякі заходи щодо державної підтримки книговидавничої справи і популяризації читання в Україні».

Метою акта є популяризація вітчизняної книжкової продукції, підвищення рівня читацької активності, насамперед серед дітей та молоді, забезпечення доступу громадян до інформації, створення сприятливих умов для дальшого розвитку видавничої справи.

Відповідно до Указу Кабінет Міністрів України має прискорити підготовку та внесення в установленому порядку на розгляд Верховної Ради України законопроекту щодо приєднання України до Угоди про ввезення матеріалів освітнього, наукового і культурного характеру та Протоколу до неї. Також Уряд повинен вжити заходів щодо створення сприятливих умов для розвитку книгорозповсюдження, запобігання монополізації, посилення захисту конкуренції у цій сфері, зниження собівартості виготовлення вітчизняної книжкової продукції, сприяння її експорту.

У документі також зазначено, що діяльність Державної наукової установи «Книжкова палата України імені Івана Федорова» повинна забезпечуватися відповідно до обґрунтованих потреб фінансування. Зокрема, у бюджет мають бути закладені видатки на будівництво другої черги Державного архіву друку.

За Указом Президента Уряд повинен створити систему державних грантів для видавництв з метою видання книжкової продукції з творами українських письменників у перекладі іноземними мовами для розповсюдження за межами України.

Урядом будуть опрацьовані питання щодо:продовження до 2019 року пільгового оподаткування суб'єктів видавничої справи та надання державної підтримки тим з них, хто виготовляє та розповсюджує продукцію державною мовою, через механізм здешевлення кредитів.

Також удосконалюватиметься законодавство щодо протидії розповсюдженню контрафактної книжкової продукції, у тому числі з використанням електронних носіїв інформації.

 

Повністю з текстом документа можна ознайомитись на сайті Держкомтелерадіо

http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=106090&cat_id=89170

 

 

 

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux