Повідомлення для ЗМІ
опубліковано 30 травня 2011 року о 16:08

1 червня 2011 р. о 15.00 в Укрінформі відбудеться церемонія вручення урядової Премії імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2010 рік та прес-конференція Голови Держкомтелерадіо Ю. Плаксюка та лауреатів премії ім. Лесі Українки.

Участь у прес-конференції беруть письменниця Марія Григоренко (псевдонім - Марія Пономаренко), художник-графік Марина Пузиренко, художник-аніматор Оксана Карпус, заступник генерального директора Рівненського академічного обласного театру ляльок Роман Микитюк.

 

Акредитація представників ЗМІ за телефоном: 279-89-59, або за е-mail: pr@tvradio.gov.ua

 

 

Відділ організаційно-аналітичного забезпечення

роботи Голови Держкомтелерадіо

 

Інформаційно: На здобуття Премії 2010 року було подано понад 40 творів, 23 з яких - у номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва», 14 - у номінації «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва», 3 - у категорії «Театральні вистави для дітей та юнацтва» та один - у номінації «Кінотвори для дітей та юнацтва».

Переможцями стали: Марія Пономаренко, авторка творів «Жайвір», «Сонячна країна – моя Україна», «Усміхнений сонях» (номінація «Літературні твори для дітей та юнацтва»); Марина Пузиренко за художнє оформлення книги «Лускунчик» (номінація «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва»); творча група Рівненського академічного обласного театру ляльок за виставу «Лісова пісня» (номінація «Театральні вистави для дітей та юнацтва»); Оксана Карпус, авторка лялькового фільму «Театральний роман» (номінація «Кінотвори для дітей та юнацтва»).

Літературну премію імені Лесі Українки заснував уряд Української РСР, коли 1971 року відзначали 100-річчя від дня народження Лесі Українки.

2004 року затверджено нове «Положенням про Премію Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва», згідно з яким вона «присуджується щороку за твори, які сприяють вихованню підростаючого покоління у дусі національної гідності, духовної єдності українського суспільства та здобули широке громадське визнання». Крім грошової винагороди, лауреатові (лауреатам) вручається також диплом лауреата.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux