ПОРЯДОК видачі (відмови у видачі, анулювання) розповсюджувачу книговидавничої продукції свідоцтва про відповідність, що підтверджує використання розповсюджувачем книговидавничої продукції об’єкта оренди виключно як спеціалізованого магазину для торгівлі книгами
опубліковано 17 листопада 2022 року о 17:26



ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Державного комітету телебачення і радіомовлення України

«____» _________ 2022 року № ___

 

  

ПОРЯДОК
видачі (відмови у видачі, анулювання) розповсюджувачу книговидавничої продукції свідоцтва про відповідність, що підтверджує використання розповсюджувачем книговидавничої продукції об’єкта оренди виключно як спеціалізованого магазину для торгівлі книгами

 

1. Цей Порядок визначає процедуру видачі (відмови у видачі, анулювання) розповсюджувачу книговидавничої продукції свідоцтва про відповідність, що підтверджує використання розповсюджувачем книговидавничої продукції об’єкта оренди виключно як спеціалізованого магазину для торгівлі книгами (далі – свідоцтво про відповідність) (додаток 1).

2. Свідоцтво про відповідність засвідчує можливість отримання розповсюджувачем книговидавничої продукції державної субсидії на відшкодування витрат на найм або піднайм (оренду або суборенду) нерухомого майна (будівель, споруд, приміщень, їх окремих частин), що використовується як спеціалізований магазин для торгівлі книгами.

3. Для отримання свідоцтва про відповідність розповсюджувач книговидавничої продукції подає до Держкомтелерадіо такі документи:

  • заява (додаток 2);
  • договір найму (оренди) або піднайму (суборенди) із зазначенням цільового користування приміщенням;
  • правовстановчий документ на приміщення чи його нотаріально засвідчена копія або документ, що підтверджує право на передачу приміщення у найм (оренду) або піднайм (суборенду);
  • технічний паспорт із зазначенням меж спеціалізованого магазину для торгівлі книгами;
  • реєстраційне посвідчення реєстратора розрахункових операцій, видане у встановленому законом порядку.

Наведений перелік документів є вичерпним.

4. За результатом розгляду поданих документів Держкомтелерадіо

  • приймає рішення про видачу свідоцтва про відповідність;
  • залишає подану заяву без розгляду;
  • відмовляє у видачі свідоцтва про відповідність.

5. Рішення про видачу свідоцтва про відповідність приймається Держкомтелерадіо шляхом видання наказу протягом п’яти робочих днів з дня отримання відповідної заяви та документів, визначених пунктом 3 цього Порядку, на строк, зазначений заявником у заяві, що не може перевищувати строк дії договору оренди.

6. Свідоцтво про відповідність реєструється в журналі реєстрації виданих свідоцтв про відповідність, що підтверджує використання розповсюджувачем книговидавничої продукції об’єкта оренди виключно як спеціалізованого магазину для торгівлі книгами (далі – Журнал) (додаток 3).

Інформація про надіслання свідоцтва до графи 6 Журналу заноситься відповідний запис.

7. Держкомтелерадіо залишає подану заяву без розгляду якщо:

    • заяву подано особою, яка не має на це повноважень;
    • розповсюджувачем книговидавничої продукції не в повному обсязі подано документи, визначені пунктом 4 цього Порядку, або подані документи не відповідають вимогам законодавства.

Про залишення заяви без розгляду Держкомтелерадіо повідомляє заявника протягом 10 робочих днів з дня прийняття заяви із зазначенням конкретних недоліків, після усунення яких заявник має право звернутися до Держкомтелерадіо повторно для отримання свідоцтва про відповідність.

8. Рішення про відмову у видачі свідоцтва про відповідність приймається Держкомтелерадіо шляхом видання наказу, про що заявник повідомляється протягом п’яти робочих днів з дня прийняття відповідного рішення, якщо подані документи не підтверджують можливість використання об’єкта оренди як спеціалізованого магазину для торгівлі книгами.

9. Якщо протягом строку дії свідоцтва про відповідність будь-який із документів, поданих для його отримання, зазнав змін, у тому числі шляхом укладання додаткових угод до договору найму або піднайму (оренди або суборенди), дія свідоцтва про відповідність припиняється через 30 днів від дати виникнення відповідних змін. У такому разі розповсюджувач книговидавничої продукції може звернутися до Держкомтелерадіо із заявою про отримання нового свідоцтва про відповідність.

10. Отримання свідоцтва про відповідність зобов’язує розповсюджувача книговидавничої продукції протягом усього строку його дії дотримуватися вимог, передбачених частиною другою статті 82 Закону України «Про державну підтримку книговидавничої справи в Україні».

11. Свідоцтво про відповідність анулюється:

  • за заявою розповсюджувача книговидавничої продукції, якому видано свідоцтв про відповідність (додаток 4);
  • у разі порушення розповсюджувачем книговидавничої продукції, у тому числі його штатними працівниками або особами, які працюють за цивільно-правовим договором (угодою), вимог частини другої статті 82 Закону України «Про державну підтримку книговидавничої справи в Україні» щодо відповідного об’єкта оренди;
  • у разі припинення розповсюджувача книговидавничої продукції.

12. Про анулювання свідоцтва до графи 7 Журналу заноситься відповідний запис із зазначенням дати та номера наказу Держкомтелерадіо, на підставі якого анульовано свідоцтво.

13. Рішення Держкомтелерадіо про анулювання свідоцтва про відповідність оприлюднюється на офіційному веб-сайті Держкомтелерадіо.

14. Рішення Держкомтелерадіо щодо видачі (відмови у видачі, анулювання) свідоцтва про відповідність може бути оскаржене у встановленому законодавством порядку.


Завідувач сектору 

видавничої справи                                                                                          Людмила ЩЕКУН



 




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux