Помер творець та організатор фестивалю "Золоте курча"
опубліковано 10 червня 2011 року о 13:28

Державний комітет телебачення і радіомовлення України з глибоким сумом сповіщає про смерть генерального директора Українського відділення «Славутич» Міжнародного фонду кіно і телебачення для дітей та юнацтва Олександра Івановича СТРЕЛКОВА.

 

 

Передчасно пішов із життя талановитий працівник галузі кіномистецтва України, активний громадський діяч. Передчасно обірвалася стежка доброї, діяльної, наполегливої, залюбленої у працю і життя людини…

Життєвий шлях Олександра Івановича Стрелкова був непростим, проте змістовним і плідним. Народився він 5 жовтня 1946 року у місті Носівка Чернігівської області. Після десятирічки почав трудову діяльність слюсарем Київського авіаційного заводу. Потім було навчання у Київському інституті народного господарства, робота на посаді економіста.

Але захоплення з раннього дитинства кіно визначило його подальший шлях. Працюючи з 1979 року в Національній кіностудії ім. О.Довженка, Олександр Іванович активно занурився у творчий процес кіновиробництва. У 1991 році він очолив кіностудію «Славутич» Всесоюзного центру кіно і телебачення для дітей та юнацтва, яка після отримання Україною незалежності була реорганізована в Українське відділення «Славутич» Міжнародного фонду кіно і телебачення для дітей та юнацтва.

Весь час, закоханий у кіно, сповнений любовю ставлення до дітей, він продовжував сприяти виробництву і популяризації фільмів, теле- і радіопрограм для підростаючого покоління. За період роботи в галузі культури під керівництвом Стрелкова було створено 40 художніх та телевізійних фільмів. Серед відомих – фільми для дітей «Капітан крокус», «Золоте курча», телесеріал «Їжачок» та інші.

У 1996 році Олександр Стрелков став ініціатором створення Всеукраїнського фестивалю фільмів, теле- і радіопрограм для дітей та юнацтва «Золоте курча», який 14 років проводив за підтримки Держкомтелерадіо, Мінкультури та інших органів влади, творчих спілок. Завдяки цьому фестивалю багато сил та енергії віддав справі популяризації кращих фільмів і програм для маленьких громадян, виявляв і підтримував юні таланти, заохочував молодих творців, збагачував їх духовний світ.

Незавершеними залишив свої плани… Пішов із життя в Міжнародний день захисту дітей, активно готуючись до 15-го дитячого фестивалю фільмів, телевізійних і радіопрограм «Золоте курча» …

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux