Особливості застосування Податкового кодексу у видавничій сфері
опубліковано 10 червня 2011 року о 15:39

8-9 червня в Українському інституті підвищення кваліфікації працівників телебачення, радіомовлення і преси відбувся семінар «Податковий кодекс України: особливості застосування у видавничій сфері».

Учасниками семінару стали представники видавництв усіх форм власності, працівники Книжкової палати України ім. І. Федорова та Держкомтелерадіо. Всього – понад 60 осіб.

 

Про зміни в оподаткуванні прибутку підприємств у зв’язку із введенням в дію ІІІ розділу Податкового кодексу України та про особливості сплати податку на прибуток підприємствами видавничої сфери присутнім розповіла державний податковий ревізор-інспектор Державної податкової служби України Інна Онищенко. Її колега - головний державний податковий ревізор-інспектор Державної податкової служби України Аліна Кравзюк надала видавцям вичерпну консультацію щодо особливостей адміністрування ПДВ в умовах дії Податкового кодексу України та особливостей сплати ПДВ підприємствами видавничої сфери.

«Економічні засади пільгового оподаткування у книговидавничій справі» - такою була тема доповіді начальника відділу департаменту з питань використання коштів державного бюджету фінансовими та контрольними органами Рахункової палати України Саулє Ільїних. Начальник відділу оподаткування прибутку та майна організацій Міністерства фінансів України Олена Маркевич зробила доповідь на тему «Оподаткування прибутку підприємств відповідно до вимог Податкового кодексу України. Податкові різниці».

Про перелік та порядок оформлення документів на здійснення процедури державних закупівель на випуск видань за програмою «Українська книга» розповів присутнім заступник начальника відділу експертизи процедур закупівель послуг Міністерства економіки України Олександр Насонов.

Прослухавши доповіді, учасники семінару взяли участь в їхньому обговоренні, поставили свої питання доповідачам. На думку видавців, семінар було проведено на високому рівні, за два дні його учасники отримали максимум інформації, необхідної для успішного ведення видавничого бізнесу.

- Особливо корисними були поради податківців-практиків та працівника Міністерства економіки, який дав вичерпну консультацію стосовно правильного оформлення документів для видань, що випускатимуться за програмою «Українська книга», - вважає головний редактор видавництва «Ярославів Вал» Лілія Максименко.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux