Положення про Премію Кабінету Міністрів України імені Максима Рильського
опубліковано 27 березня 2013 року о 11:29

 

 

 

 

Затверджено  постановою

Кабінету Міністрів України 

від 20 березня 2013 р. № 179

 

ПОЛОЖЕННЯ 

про Премію Кабінету Міністрів України імені Максима Рильського

 

 

1. Премія Кабінету Міністрів України імені Максима Рильського (далі - Премія) присуджується щороку письменникам і поетам за переклад українською мовою творів видатних зарубіжних авторів, а також за переклад творів українських класиків та сучасних авторів мовами народів світу.

2. Премія в розмірі 10 тис. гривень присуджується до дня народження Максима Рильського - 19 березня - за рахунок коштів державного бюджету, передбачених Держкомтелерадіо на відповідну мету.

3. Премія присуджується громадянам України. Звання лауреата Премії присвоюється винятково одному номінантові. Одна особа не може стати лауреатом Премії двічі. Премія не присуджується посмертно.

4. На здобуття Премії висуваються нові оригінальні твори, опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше ніж за півроку до їх висунення на здобуття Премії.

5. Премія присуджується на конкурсних засадах. Конкурс на здобуття Премії оголошується щороку не пізніше 1 вересня. Інформація про зазначений конкурс оприлюднюється на офіційних веб-сайтах Держкомтелерадіо і Національної спілки письменників.

6. Пропозиції щодо претендентів на здобуття Премії вносять творчі спілки, національно-культурні та національно-просвітницькі товариства, видавництва і видавничі організації, редакції періодичних видань, вчені ради вищих навчальних закладів, наукові установи, асоціації тощо (далі - заявники).

7. Твори, висунуті на здобуття Премії, подаються до 1 листопада заявниками Комітетові з присудження Премії Кабінету Міністрів України імені Максима Рильського (далі - Комітет) разом із супровідним листом, до якого додаються:

клопотання про присудження Премії з короткою характеристикою твору та його автора у паперовій та електронній формі;

три примірники твору у друкованому вигляді;

розширена анотація на твір у паперовій та електронній формі;

копії відгуків у засобах масової інформації, рецензії (за наявності);

копії паспорта та реєстраційного номера облікової картки платника податку згідно з Державним реєстром фізичних осіб - платників податків, крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті.

8. Премія присуджується Кабінетом Міністрів України на підставі пропозицій та рекомендацій Комітету.

9. Особам, удостоєним Премії, присвоюється звання лауреата Премії Кабінету Міністрів України імені Максима Рильського та в урочистій обстановці головою Комітету або за його дорученням заступником голови Комітету вручається диплом.

 

 

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux