П’ятеро журналістів Суспільного отримали державні нагороди
опубліковано 07 червня 2023 року о 16:50

6 червня Указом Президента України №316/2023 п’ятьох журналістів та журналісток Суспільного мовлення відзначили державними нагородами України.

За «вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної журналістики та інформаційної сфери, мужність і самовідданість, виявлені під час висвітлення подій повномасштабного вторгнення Російської Федерації на територію України, багаторічну сумлінну працю та високу професійну майстерність» орденом «За заслуги» ІІІ ступеня нагороджено журналіста і фотографа Суспільного мовлення Тараса Ібрагімова та кореспондентку Суспільне Черкаси Вікторію Хамазу. 

Орден княгині Ольги ІІІ ступеня отримали кореспондентка Суспільне Миколаїв Валентина Гурова, кореспондентка Суспільне Донбас Анастасія Дашко, журналістка Координаційного центру мовлення національних меншин Суспільного Сімона Нестеренко.

Тарас Ібрагімов — політолог за освітою, але журналіст за фахом. Упродовж восьми останніх років висвітлював життя людей в окупованому Криму, аж поки у 2021-му російські спецслужби не заборонили йому в'їзд на окупований півострів на 35 років. Працював у Північній Сирії, висвітлюючи репатріацію українок з таборів для біженців. Висвітлює повномасштабне вторгнення росії в Україну з перших днів, зокрема окупацію та звільнення Київської області, наступ на Миколаїв, деокупацію Херсонщини та бої на Донбасі. Створив спецрепортажі про розстріл цивільних у Бучі, наступ на Лисичанськ, битву за Бахмут тощо.

«Вдячний за відзнаку. Втім, вона не лише моя. Це в першу чергу визнання роботи моїх колег, команди Суспільного — режисерів монтажу, редакторів, продюсерів. Усіх, завдяки чиїй роботі Суспільне показує війну росії проти України, зокрема на Донбасі», — каже Тарас Ібрагімов.

Журналістка Суспільне Черкаси Вікторія Хамаза з перших днів повномасштабного вторгнення поєднує роботу кореспондентки з волонтерством — допомагає військовим та цивільним, їздить на лінію вогню і займається евакуацією людей з прифронтових територій. Вікторія каже, що нагорода — несподівана і приємна, а також заслуга всієї команди.

Кореспондентка Суспільне Миколаїв Валентина Гурова знімає історії захисників і тих, хто мешкає поблизу фронту з 2016 року. Упродовж повномасштабного вторгнення Валентина виїжджала з військовими на позиції та знімала під час виконання бойових завдань. Фільмувала наслідки обстрілів, здійснених російською армією в деокупованих селах. У день підриву росіянами Каховської ГЕС вирушила знімати у Херсон.

Кореспондентка Суспільне Донбас Анастасія Дашко працює на Суспільному з 2017 року. Висвітлювала життя Донбасу на передовій ще до повномасштабного вторгнення. Зараз продовжує розповідати історії людей та військових і мріє зробити матеріал зі звільненої Луганщини.

Орден княгині Ольги ІІІ ступеня отримала редакторка та ведуча програми ромською мовою «Романо Джівіпен» Координаційного центру мовлення національних меншин Суспільного Сімона Нестеренко. Вона працює в ужгородський редакції. За час повномасштабної війни разом із командою Координаційного центру Сімона створила низку проєктів про національні спільноти — «Двері», «Різдво у хостелі» й інші.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux