Олександр Курдінович: "Коштів на трансляцію вистачає лише до 1 квітня"
опубліковано 28 січня 2013 року о 12:12

 

Голова Держкомтелерадіо України Олександр Курдінович дав інтерв’ю інтернет-виданню «Телекритика», у якому розповів про розвиток мережі цифрового телебачення, забезпечення пільгових категорій населення телетюнерами, фінансування у 2013 році державних мовників, а також про оптимізацію їх діяльності.

За словами Олександра Курдіновича, рівень забезпеченості населення сет-топ-боксами в перший перехідний рік є одним із найкращих серед країн Європи, які вже перейшли на цифру.

«Кількість домогосподарств, що вже дивляться цифрове ефірне телебачення за допомогою приймачів DVB-T2, становить понад 2,5 млн, тобто 7,5 млн осіб», - наголосив Голова Держкомтелерадіо України.

Також він поінформував, що для забезпечення малозахищених верств населення телетюнерами у 2012 році було закуплено 792 250 пристроїв, які вже доставлено мережею «Укрпошти» заявникам. Загалом же, згідно з постановою Кабінету Міністрів України заяви подали 1,385 млн. осіб.

Як зазначив Олександр Курдінович, Комітет і надалі ініціюватиме перед Урядом питання щодо внесення змін до держбюджету в частині передбачення коштів для завершення реалізації цих заходів.

Окрім того, Голова Держкомтелерадіо проаналізував цьогорічний бюджет, виділений Держкомтелерадіо, в тому числі – в частині фінансування державного мовлення.

«Традиційною є проблема з фінансуванням трансляції. Коштів утричі менше, ніж торік, і в чотири рази менше від потреби 2013 року. Загалом коштів на трансляцію вистачає лише до 1 квітня», - сказав він.

Голова відомства повідомив, що, з огляду на цю ситуацію, колегія Держкомтелерадіо затвердила план оптимізації та забезпечення ефективної роботи державних телерадіокомпаній.

«Ми називаємо це оптимізацією, а не скороченням - на 10-18%. Тому що по людях статистика може бути іншою. Мова йде насамперед про оптимізацію фонду оплати праці, скорочення вакансій тощо», - зазначив Олександр Курдінович.

З повним текстом інтерв’ю Олександра Курдіновича «Телекритиці» можна ознайомитися на сайті Держкомтелерадіо у рубриці «Публікації у ЗМІ» http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=98886&cat_id=79615

.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux