Олег Наливайко: "Роздержавлення друкованих державних і комунальних ЗМІ підтримує абсолютна більшість редакторського корпусу"
опубліковано 23 червня 2015 року о 12:20

 

Наливайко_поворот

«Після одноголосної підтримки профільним комітетом законопроекту «Про реформування державних і комунальних засобів масової інформації» ми вийшли на фінішну пряму ключової реформи медіа сфери. Консолідація зусиль законодавчої та виконавчої гілок влади та медіа спільноти забезпечить виконання зобов’язань України перед Радою Європи ще 2005 року,» - заявив Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко на розширеному пленумі Полтавської обласної організації НСЖУ.

 

Це значна і відповідальна реформа, бо охоплює 518 регіональних і місцевих газет комунальної форми власності з загальним разовим тиражем 2 349 тис. примірників, загальним річним доходом 286,7 млн. грн., що займає близько третьої частини ринку місцевої преси та майже дві третини ринку передплати, в редакціях працює 4 631 фахівців з них половина журналісти, повідомив Олег Наливайко.

За даними Держкомтелерадіо 33,9% видань працюють з прибутком, 21% без жодних дотацій з місцевих бюджетів. Саме ці видання, на думку Олега Наливайка, доєднаються до пілотного проекту.

Роздержавлення друкованих державних і комунальних ЗМІ підтримує абсолютна більшість редакторського корпусу. «Хоча ми прогнозуємо, що участь видань Львівської області, де частка бюджетних дотацій складає 49,56 відсотків від обороту, Івано-Франківської, де цей показник становить 33,7 відсотка, Закарпатської - 27,02 відсотка, будуть менш активними ніж, наприклад, Сумська з показником 2,88, Житомирської 2,2,» - відзначив Олег Наливайко.

«Але проект рік на пілот плюс два на роздержавлення дає шанс всім знайти комфортний для себе варіант. Пік заяв на роздержавлення, на мій погляд, буде протягом другого, а не першого або третього року. За нашою ментальністю багато хто спочатку буде придивлятись, а що там у сусіда? А коли побачить, що все добре, чекати третього року більшість не буде,» - вважає Голова Держкомтелерадіо.

«Це зобов’язання не тільки перед Радою Європи, це зобов’язання влади перед колективами редакцій,» - заявив голова обласного осередку НСЖУ Григорій Гринь.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux