Олег Наливайко окреслив сім пріоритетних завдань для Держкомтелерадіо на 2017 рік
опубліковано 31 січня 2017 року о 18:09

Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, підсумовуючи на засіданні колегії роботу відомства в 2016 році, окреслив пріоритетні завдання, на яких комітет зосередить зусилля в нинішньому році.

 

Це, зокрема, забезпечення діяльності та належного фінансування публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України», сприяння реалізації заходів з підготовки та проведення пісенного конкурсу «Євробачення 2017», ефективне управління об’єктами державної власності, що належать до сфери управління Держкомтелерадіо.

Також у поточному році Держкомтелерадіо сприятиме поширенню програм українських теле- та радіоканалів на тимчасово окуповану територію України та збільшенню охоплення населення прикордонних областей, в тому числі Донецької та Луганської, програмами регіональних телерадіоканалів за рахунок розвитку їх мереж мовлення.

У 2017 році триватиме реформування державних та комунальних друкованих ЗМІ. Наказом Держкомтелерадіо затверджено Порядок формування Зведеного переліку об’єктів реформування. Упродовж 2017–2018 років він буде постійно оновлюватись, з урахуванням інформації, що надходитиме від засновників. Також відомство здійснюватиме моніторинг процесу реформування друкованих ЗМІ та редакцій із метою забезпечення їх функціонування, збереження назв, цільового призначення, мови видання й тематичної спрямованості. Комітет працює і над вирішенням найболючішої для місцевої преси проблеми – фінансової. З метою запровадження системи державної підтримки місцевої преси Держкомтелерадіо розроблено проект Порядку надання адресної фінансової допомоги реформованим друкованим засобам масової інформації місцевої сфери розповсюдження.

«Держкомтелерадіо зробить усе можливе, аби прогресивні реформи, які проводяться в медійній сфері, були успішно втілені в життя», - наголосив Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

Захист національного інформаційного простору шляхом обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту – теж одне із пріоритетних завдань Держкомтелерадіо.

Також 2017 рік стане роком старту Програми інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України, проект якої розроблено Держкомтелерадіо за ініціативою Віце-прем’єр-міністра України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Климпуш-Цинцадзе. Загальну координацію виконання програми на адміністративному рівні передбачається покласти на Державний комітет телебачення і радіомовлення.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux