Очищення інформаційного простору країни від ворожої пропаганди - питання національної безпеки держави, - Богдан Червак
опубліковано 02 листопада 2017 року о 15:03

Перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак взяв участь у круглому столі «Законодавство про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні: стан виконання», який відбувся 1 листопада в Комітету Верховної Ради України з питань правової політики і правосуддя.

 

Представники центральних органів виконавчої влади, відповідальні за даний напрямок, звітували про проведену роботу. Обговорили те, що вже зроблено, і те, що ще треба зробити.

«Очищення інформаційного простору країни від ворожої пропаганди, а також культивація та захист української ідентичності - питання не просто історичної справедливості, а національної безпеки та виживання держави», - зазначив перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак.

Він нагадав, що в травні набула чинності постанова Кабінету Міністрів України   № 262 «Деякі питання видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України». Відтепер розповсюджувачі видавничої продукції з Росії та тимчасово окупованих територій України мають отримувати дозвіл від Держкомтелерадіо на ввезення видавничої продукції. Рішення про відмову у видачі дозволу приймає експертна рада Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України.

Починаючи з травня 2017, у зв’язку з невідповідністю поданих видань критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України, надано 17 відмов. Зокрема, Держкомтелерадіо заборонив до ввезення в Україну з країни-агресора книги одіозного протоієрея російської православної церкви Всеволода Чапліна, відомого своїми екстремістськими поглядами, який закликав владу РФ до війни з Україною.

- «Книжкова новинка» від протоієрея Чапліна «Православие. Честный розговор» привернула особливу увагу експертів, одноголосно вони вирішили відмовити у дозволі на ввезення цієї книги в Україну. Держкомтелерадіо підтримав рішення експертів, - зазначив Богдан Червак.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux