Названо переможців міжнародного фестивалю "Мій рідний край"
опубліковано 03 вересня 2012 року о 12:32

1 вересня у прямому ефірі телеканалу «Тиса-1» Закарпатської ОДТРК оголошено переможців XIV Міжнародного фестивалю телевізійних і радіопрограм для національних меншин «Мій рідний край», що проходив з 29 серпня по 1 вересня в с. Барвінок поблизу Ужгорода. Співзасновниками фестивалю є Держкомтелерадіо України, Закарпатська облдержадміністрація, облрада та обласна ДТРК, на базі якої і відбувся цей захід.

Переможцем телерадіофестивалю стала телепрограма Закарпатської ОДТРК «Шаланки. Істина у бочці» (автор Максим Мельник, режисер Валерій Коломієць).

Кращою радіопрограмою визнане «Караванне радіо» (автор – Раду Фроля) радіо Тигру Муреш, Румунія.

Друга сходинка дісталася Яну Заборському (радіо Нові Сад, Сербія) за радіопрограму «Забуті настрої» та знімальній групі Угорського телебачення MTVA за телепрограму «Брати» (автор - Роберт Пап, режисер - Петер Молнар, оператор - Аттіла Кіліан).

Ще одна телепрограма MTVA «Постав свою душу в долоню» (автор - Жужанна Антал, режиссер - Чілла Рожа, оператори - Жолт Сел, Тібор Кормань) посіла третє місце, як і радіопрограма «Глибоке коріння – високе гілля» журналістки Закарпатської ОДТРК Таісії Грись.

Окрім того, кращою звукорежисерською роботою визнано телепрограму Чернівецької обласної державної телерадіокомпанії «Рідна мова» (автор – Леонід Парпауц, звукорежисер Мар’ян Гіна), а приз глядацьких симпатій отримала телепрограма Зорана Дімова «Утилізатор» (Національне телебачення Македонії). Кращою режисерською роботою стала радіопрограма Київської ДРТРК «Мавка заговорила мовою бенгалі» (автори - Валентина Осипець (Давиденко), Галина Коваленко, Антон Дем’янко).

Загалом же, за три дні роботи фестивалю журі прослухало 67 радіопрограм та переглянуло 65 фільмів. За словами експертів, визначити найкращих було важко, проте це тільки додало інтриги.

Голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида подякував учасникам та організаторам за свято, яке вони подарували любителям документальних проектів.

«Мій рідний край» дає нам можливість більше дізнатися про культуру, побут національних меншин, що мешкають в Україні та на території країн-учасниць конкурсу. І, в першу чергу, за це ми повинні подякувати усім тим небайдужим, хто долучився до цього масштабного міжнародного фестивалю», - наголосив очільник Закарпатської ОДА.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux