Колегія Держкомтелерадіо відзначила якісно новий рівень роботи відомства у минулому році
опубліковано 25 лютого 2013 року о 17:55

 

25 лютого відбулося розширене засідання колегії Держкомтелерадіо України, на якому було підбито підсумки минулорічної діяльності Комітету, а також визначено основні завдання в інформаційній та видавничій галузях у році, що настав.

Колегія схвалила діяльність відомства у всіх профільних сферах, відзначивши, що у 2012 році відбулася низка якісних зрушень та запровадження нових сучасних підходів в управлінні системою, її роботі та фаховому вирішенні нагальних питань.

Зокрема, Держкомтелерадіо вдалося реалізувати свої пріоритетні завдання - впровадити ефірне наземне цифрове мовлення, забезпечити пільгові категорій громадян засобами приймання цифрового сигналу, створити сприятливі умови для розвитку вітчизняного книговидання тощо.

За рік значно зросли показники діяльності відомства - обсяг держзамовлення на виробництво і розповсюдження телерадіопрограм, обсяги видань за програмою «Українська книга», аудиторія державних мовників.

Як було зазначено на засіданні, минулоріч Держкомтелерадіо освоїв нові напрямки роботи, які було успішно реалізовано. Це координація, надання консультативної, методологічної допомоги органам державної влади з питань доступу до публічної інформації, створення та функціонування організаційно-моніторингову центру «ЗМІ на виборах 2012» тощо.

На думку членів колегії, результати такої діяльності Комітету очевидні – його визнали однією з найважливіших ланок у формуванні та реалізації державної політики в інформаційній та видавничій сферах. Позитивно оцінює результати роботи Держкомтелерадіо і громадськість. Зокрема, діяльність телерадіоорганізацій під час парламентських виборів, змістовне наповнення бюджетної програми «Українська книга» та ін.

Про активну позицію відомства свідчить і те, що впродовж останнього року на урядових засіданнях та комісіях розглядалось утричі більше питань, пов’язаних із Держкомтелерадіо, ніж у 2011 році.

Колегія зазначила, що серед завдань на поточний рік – сприяння створенню суспільного мовника, розвиток мережі державного радіомовлення, зокрема – в ФМ-діапазоні, внесення на розгляд Уряду Концепції Державної цільової програми популяризації вітчизняної книговидавничої продукції та читання на 2014-2018 роки.

«Ми з оптимізмом дивимося у майбутнє та переконані, що прогресивні реформи, започатковані Комітетом, будуть успішно завершені», - наголосив Голова Держкомтелерадіо України Олександр Курдінович.

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux