Колегія Держкомтелерадіо схвалила тематику наукових робіт у сфері ЗМІ та книговидання
опубліковано 26 листопада 2014 року о 14:42

Колегія Державного комітету телебачення і радіомовлення України схвалила тематику наукових робіт, що планується виконати наступного року за бюджетною програмою «Прикладні розробки у сфері засобів масової інформації, книговидавничої справи та інформаційно-бібліографічної діяльності, фінансова підтримка розвитку наукової інфраструктури».

Зокрема, три роботи заплановано виконати Державною науковою установою «Книжкова палата України імені Івана Федорова» і по одній − Державною науковою установою «Енциклопедичне видавництво» та Українським інститутом підвищення кваліфікації працівників телебачення, радіомовлення і преси.

«Книжкова палата України імені Івана Федорова» планує виконати розроблення і комплексний аналіз адміністративних даних випуску видань України у 2014 – 2015 рр. та формування електронних довідково-інформаційних ресурсів. Крім того працівники цієї наукової установи розроблятимуть бази даних державної бібліографічної реєстрації поточних надходжень обов’язкового примірника документів України та ретроспективного фонду періодичних видань 1956 – 1957 рр. і образотворчих 1943 – 1946 рр. Також працюватимуть над остаточною редакцією національного стандарту – ДСТУ «Інформація та документація. Статистичний облік випуску видань. Основні положення».

Державна наукова установа «Енциклопедичне видавництво» планує розробити наукові та теоретико-методологічні принципи створення сучасного енциклопедичного порталу, підготовки електронної та друкованої версій Великої української енциклопедії.

Український інститут підвищення кваліфікації працівників телебачення, радіомовлення і преси у рамках запланованої наукової теми «Розроблення Правил технічної експлуатації» готуватиме науково обґрунтовані та юридично унормовані правила організації виробничого процесу створення телевізійних та радіопрограм з урахуванням сучасних тенденцій розвитку радіо технологій, визначатиме порядок використання та технічного обслуговування обладнання, основні принципи організації процесів підготовки, виробництва та проведення телепрограм.

Фінансування цих наукових робіт планується в межах видатків, що будуть передбачені Державним бюджетом України на 2015 рік за програмою «Прикладні розробки у сфері засобів масової інформації, книговидавничої справи та інформаційно-бібліографічної діяльності, фінансова підтримка розвитку наукової інфраструктури». Колегія зауважила, що після прийняття Державного бюджету України на 2015 рік, у разі необхідності, буде внесено відповідні зміни та доповнення до запропонованої тематики.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux