Колегія Держкомтелерадіо розглянула хід медійної реформи в Дніпропетровській області
опубліковано 24 квітня 2018 року о 16:47

Колегія Держкомтелерадіо розглянула 24 квітня стан реформування комунальних друкованих засобів масової інформації Дніпропетровської області.

 

Як доповів директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Дніпропетровської обласної державної адміністрації Віталій Маласай, на сьогодні з 45 комунальних друкованих ЗМІ області реформовано 6; не виходять 8; ліквідовано 2; не ухвалено засновниками рішень про реформування чотирьох редакцій – «Злагода», «Жовтоводські вісті», «Новомосковська правда» та «Шахтар Марганця». Заплановано розгляд питань щодо виходу зі складу засновників трьох видань - «Наше місто», «Зоря-область», «Зоря-город». Решта редакцій перебуває на різних етапах реформування.

Члени колегії зауважили, що неприйняття засновниками відповідних рішень про реформування друкованих ЗМІ призводить до порушення прав трудових колективів редакцій. До того ж, відповідно до вимог статті 11 Закону, неподання засновником друкованого ЗМІ у строк до 31.12.2018 Міністерству юстиції України заяви про перереєстрацію є підставою для визнання свідоцтва про державну реєстрацію друкованого ЗМІ недійсним.

«Саме конфлікт колективів редакцій з органами місцевого самоврядування, які є засновниками ЗМІ, є проблемним питанням реформи, - зазначив Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко. - Деякі редакційні колективи звертаються з проханням розглянути зміни до закону в кінці цього року, щоб відкласти термін реформи у зв'язку з тим, що вони не можуть вирішити свої питання через форс-мажорні ситуації, пов'язані з протидією місцевої влади і незакінченням судових процесів. Тому одне з ключових питань, яке ми будемо далі на колегії та на інших нарадах слухати, - відчути ці тенденції, наскільки вони гострі. Тому що у вересні, я не виключаю, подібне питання треба буде ініціювати».

Олег Наливайко наголосив, що хоч реформування друкованих ЗМІ має бути завершене до 31 грудня 2018 року, станом на 16 квітня, за даними Держкомтелерадіо, повністю завершили всі процедури реформування 187 видань. Тому він припускає , що в закон про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ можуть бути внесені зміни, аби продовжити термін реформи через проблеми, пов'язані з протидією місцевої влади та не закінченими судовими процесами.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux