Колегія Держкомтелерадіо обговорила хід відновлення українського мовлення на Донбасі
опубліковано 24 лютого 2016 року о 15:18

23 лютого відбулось засідання колегії Держкомтелерадіо, на якому була заслухана інформація про хід відновлення українського телерадіомовлення в Донецькій та Луганській областях.

 

З доповідями виступили заступник начальника управління інформаційної політики та з питань преси Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Анна Чернявська та директор департаменту масових комунікацій Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Денис Денищенко. Вони розповіли про заходи, які вживають обласні адміністрації для поновлення українського телерадіомовлення та нейтралізації впливу російської пропаганди.

В обговоренні взяли участь присутні на засіданні колегії виконавчі директори Донецької та Луганської регіональних філій НТКУ Віктор Підлісний та Андрій Шаповалов. Як зазначали промовці, на окупованих територіях Донбасу триває інформаційна окупація. На боці ворога – захоплена потужна телевежа у Донецьку, військові засоби глушіння сигналу українських телерадіоканалів. Але попри всі труднощі, які виникають на шляху поновлення українського мовлення, системна робота у цьому напрямку триває. «Є чітке бачення перспективи нашого розвитку, - зазначив Андрій Шаповалов. – Вироблено програму поступового охоплення всієї території Донбасу українським сигналом. І ми цю програму виконуємо». За словами виконавчого директора Луганської філії НТКУ, обласне телебачення стає інтерактивним. На пряму лінію може додзвонитись будь-який мешканець Луганщини. Інколи в ефір виходять представники терористичних угруповань. І лише хороша підготовка, висока професійність, витримка журналістів, які ведуть прямі ефіри, дає змогу одержувати їм моральну перемогу у цих непростих дискусіях, які слухають жителі Луганщини.

Робота з відновленню мовлення Донецької та Луганської ОДТРК розпочалась рівно рік тому. «І якщо на першому етапі нам допомогли волонтери, державні ТРК, які надали обладнання і контент, то тепер нам необхідна допомога РНБО,» - сказав Віктор Підлісний.

Колегія Держкомтелерадіо схвалила рішення звернутися до РНБО з проханням долучитися до процесу відновлення українського телерадіомовлення на Донбасі

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux