"Кобзар" - у кожну сім'ю
опубліковано 10 червня 2014 року о 09:45

 

5 червня 2014 року Верховна Рада України прийняла Постанову "Про Рекомендації парламентських слухань на тему: "Тарас Шевченко як постать світового значення (до 200-річчя з дня народження)».

Учасники парламентських слухань, що відбулися 5 березня 2014 року, наголосили на необхідності здійснення державою комплексних заходів з метою належного вшанування ювілею Великого Кобзаря. Низку заходів щодо забезпечення доступності літературної та мистецької спадщини Тараса Шевченка найширшому колу шанувальників належить виконати Держкомтелерадіо.

Зокрема, необхідно організувати тематичні теле- і радіопередачі, присвячені 200-річчю з дня народження Тараса Шевченка. Також Держкомтелерадіо повинен забезпечити у ЗМІ, що належать до сфери його відання, соціальну рекламу творів Тараса Шевченка з метою привернення уваги до творчості Кобзаря. З пропозицією рекламувати творчу спадщину Т. Г. Шевченка Держкомтелерадіо має звернутися також до ЗМІ недержавної форми власності.

Крім того, Держкомтелерадіо повинен сприяти випуску в 2014 році в рамках програми «Українська книга» 5-го та 6-го томів «Шевченківської енциклопедії» (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України), трьох завершальних томів Повного зібрання творів Тараса Шевченка (ДП «НВП «Видавництво «Наукова думка»), факсимільних рукописних збірок творів, альбомів та листів Т.Г. Шевченка, забезпечити створення каталогу «Світова монументальна Шевченкіана», видання серії «Бібліотека шевченкознавця», а також друк сучасних книг і альбомів, туристичних карт та інших видань, присвячених Тарасові Шевченку і розрахованих на найширше коло читачів. Відповідно до постанови Держкомтелерадіо повинен здійснити моніторинг видання творів Тараса Шевченка іноземними мовами та забезпечити якомога ширше представлення «Кобзаря» мовами народів світу. Зокрема, сприяти виданню у рамках програми «Українська книга» в 2014 році «Кобзаря» німецькою, французькою, російською, казахською і литовською мовами.

Також Держкомтелерадіо згідно постанові повинен сприяти виданню «Кобзаря» у серії «Кобзар» – у кожну сім’ю»» багатотисячним тиражем для забезпечення масового попиту на цю книгу.

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux