"Книжкові контракти" відкрились в Українському домі
опубліковано 10 грудня 2015 року о 17:50

 

10 грудня у Національному центрі ділового та культурного співробітництва «Український дім» розпочала роботу Київська книжкова виставка «Книжкові контракти», засновником та організатором якої є Держкомтелерадіо.

 

Понад 60 вітчизняних видавців презентують на ній свої книжкові видання. Відкриваючи виставку, перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак наголосив, що вона має символічне значення. Адже подібно українським воїнам, які захищають із зброєю в руках суверенність нашої держави на сході країни, так і українська книга боронить нашу незалежність, працює на згуртування нації навколо ідеї державотворення. Він нагадав, що минулого року книжкову виставку Держкомтелерадіо відкривали бійці АТО, які після короткої відпустки повернулися на схід. Один із тих бійців, хто вітав видавців і читачів із святом книги, Василь Кіндрацький загинув від рук проросійських терористів.

На виставці є видання, присвячені новим сторінкам та героям сучасної історії України. Зокрема, видавництво «Юстініан» представляє книгу ув’язненої льотчиці Надії Савченко «Сильне ім’я Надія», Самміт-книга – видання волонтера-правозахисника Валерія Макеєва «Прозивний 911, або 100 днів у полоні», чернігівські видавці презентували книгу Тетяни Пакалюк «Егоїстка», присвячену медикам, волонтерам, учасникам АТО.

Чимало видань присвячено вивченню відомих і невідомих сторінок історії України. Увагу відвідувачів виставки привернули презентації на стенді видавництва «Кліо» історичних видань «Малі українські діярії XVII-XVIIIст.» та «Самі про себе: Автобіографії українських митців 1920-х років» за участю письменника, історика Валерія Шевчука та доктора філологічних наук, професора Раїси Мовчан.

Оскільки книжкова виставка проходить у переддень новорічних свят та дня Святого Миколая, дуже багато книг та заходів присвячено найменшим читачам. Саме з чудового дитячого концерту-презентації видання Олександра Павлова, художника Костя Лавра «Скрипкова абетка», випущеного за програмою «Українська книга» видавництвом «Музична Україна», розпочалася і сама виставка, і її дитяча програма.

Виставка триватиме чотири дні, до 13 грудня включно.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux