Олег Наливайко: "Бажаючих взяти участь у пілотному проекті роздержавлення ЗМІ набагато більше, ніж ми очікували"
опубліковано 10 грудня 2015 року о 16:48

НСЖУ проводить Всеукраїнську конференцію редакторів комунальних газет

10 грудня Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко взяв участь у Всеукраїнській конференції редакторів комунальних друкованих засобів масової інформації «Реформа комунальної преси як вектор європейської інтеграції України. Дорожня карта та першочергові кроки».

 

Захід пройшов у рамках проекту «Підтримка реформування комунальних друкованих засобів масової інформації місцевої сфери розповсюдження», який впроваджується в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу та Ради Європи в рамках спільної програми «Зміцнення інформаційного суспільства в Україні». Учасники дискусії окреслювали першочергові кроки реалізації ухваленого Верховною Радою України Закону «Про реформування державних та комунальних друкованих ЗМІ».

Як зауважив Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, зараз є дві категорії редакцій, які бажають долучитися до пілотного проекту, які хочуть і можуть працювати вільно, або ті, хто не готовий до роздержавлення. «Тут нічого страшного немає, це не якісь наші опоненти. За три роки від початку реформування можна вносити зміни до законопроекту, виправляти помилки. Думаю, ми спокійно можемо цей шлях пройти», – зазначив він.

Голова Держкомтелерадіо нагадав, що пілотний проект триватиме протягом року, взяти в ньому участь забажало набагато більше редакцій, ніж очікувалось. Він наголосив, що потрібно буде багато працювати щодо організації навчання, створювати нові об’єднавчі проекти з питань реклами для комунальних ЗМІ, управління сайтами. Паралельно слід працювати над змінами до Закону, які б передбачали підтримку малої преси.

Керівник спільної програми Європейського Союзу та Ради Європи «Зміцнення інформаційного суспільства в Україні» Роман Шлапак нагадав, що у рамках програми було проведено 4 кущові семінари для редакторів комунальних ЗМІ. Також було проведено експертизу законопроекту, яка засвідчила, що питання вдосконалення законодавства – на порядку денному. «Ще одне питанняце загальна належна координація процесу реформування. Але оскільки Держкомтелерадіо взяв це у свої руки, є переконання, що процес піде належним чином», – сказав Роман Шлапак.

Загалом у конференції взяло участь 150 редакторів з усієї України.

 

 

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux