Х Київська книжкова виставка відбудеться за розкладом
опубліковано 14 травня 2014 року о 09:45

 

З 16 по 18 травня просто неба на Хрещатику біля Пасажу пройде X Київська міжнародна книжкова виставка, засновником і організатором якої є Держкомтелерадіо України.

Церемонія відкриття виставки відбудеться 16 травня об 11.00. Саме тоді будуть вручені нагороди переможцям конкурсу «Краща книга України» 2013 року.

У рамках виставки – численні презентації та автограф-сесії. Зокрема, кияни та гості столиці зустрінуться з укладачами та видцями повного зібрання творів Тараса Шевченка у 12-ти томах та Шевченківської енциклопедії у 6-ти томах (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, видавництво «Наукова думка»).

Видавничий дім «Стилос» до 70-х роковин депортації кримських татар підготував нові видання: «Мы видели ад на земле…» та «Мустафа Джемилев: «На протяжении десятилетий голос крымских татар не был услышан…», презентація яких відбудеться 17 травня о 17.00.

Відвідувачі виставки зможуть придбати й новинки від видавництва «Духовна вісь» - книги Надії Максимів «Галицький рід» та Тетяни Домашенко «Небесна сотня воїнів майдану». Свою нову книгу «Час звіра» представить на виставці разом з видавництвом «Ярославів Вал» класик української літератури Юрій Мушкетик. А Наталія Осьмак презентуватиме книгу про батька, уродженця Миргородщини, керівника Української головної визвольної ради, надпартійного органу, який керував визвольною боротьбою УПА «Кирило Осьмак: автопортрет у листах на тлі Владімирського централу» (видавництво «Ярославів Вал»).

Крім того, відвідувачі виставки зможуть придбати нові книжки з автографами Івана Драча, Юрія Щербака, Ірен Раздобудько, братів Капранових та інших українських письменників.

На виставці кожен знайде книгу до вподоби: прихильники серйозного читання – наукові, енциклопедичні видання, любителі гостросюжетних творів – детективи та пригодницькі романи. Для тих, хто надає перевагу незвичайним дослідженням звичайних речей, перший том «Мировой истории туалета» презентуватиме Музей історії туалету.

Також велика програма підготовлена для найменшої аудиторії: у рамках дитячого проекту «Живи-читай» відбудеться зустріч з відомим рок-музикантом, ведучим та продюсером Сергієм Кузіним, презентації нових дитячих видань. Також під час виставки усі охочі зможуть взяти участь у майстер-класах з виготовлення нитяних ляльок, коників–мотанок, петриківського розпису, з авторської методики по створенню власного візерунка-оберега. Здобуті навички знадобляться дітлахам для створення своїми руками символічного голуба мира. Ця доброчинна дитяча акція відбудеться 17 травня о 14. 00 на майданчику біля Пасажу.

Цього року у Київської книжкової виставки буде свій музичний супровід.17 травня, у Всесвітній день вуличної музики, мистецька агенція «Наш Формат» та гурти «Вперше чую», «ВоЦап» презентуватимуть для учасників книжкової виставки свої нові музичні альбоми.

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux