"Калинові мости" знову поєднали Україну та Польщу
опубліковано 18 червня 2014 року о 15:33

 

У Вармінсько-Мазурському воєводстві Польщі вп’яте відбувся Міжнародний телерадіофестиваль «Калинові мости», організований Рівненською ОДТРК і Ольштинським відділом об’єднання українців у Польщі. 

Цей творчий форум покликаний поглибити співпрацю українських і зарубіжних журналістів електронних засобів масової інформації, зміцнити українсько-польські відносини.

Як наголошували організатори, мета фестивалю не лише показати Україну Європі і Європі Україну, а й переконати українське суспільство на прикладі Польщі у необхідності вступу до Європейського Союзу.

Гран-прі V-го Міжнародного фестивалю «Калинові мости» здобули: радіопрограма Волинської ОДТРК «Мир нам», у якій автор Оксана Коваленко передала торування шляху Людяності в українсько-польських відносинах — непростого і повчального, і телефільм про нацменшини Рівненської ОДТРК «Під одним небом» Наталії Васильєвої.

Тернопільська ОДТРК представила на фестиваль дві радіопрограми. Обидві були відзначені дипломами лауреата першого і другого ступенів. Перше місце у номінації «Україна — це Європа» отримала циклова передача «Стосунки» заслуженого журналіста України Людмили Островської і друге у номінації «Одне серце — дві Батьківщини» — програма Лариси Миргородської «Де котить хвилі Іква по долині».

Найбільше нагород цього року у Волинської ОДТРК. Крім Гран-прі, луцькі радіожурналісти привезли додому диплом лауреата III ступеня у номінації «Українська культура – європейський вимір» за радіопрограму «Волинські соловейки» (автор Ольга Кононенко, редактор Вікторія Олещенко, звукорежисер Світлана Рибальченко). Передача розповідає про волинський дитячий колектив, яким опікується Товариство польської культури імені Тадеуша Костюшка.

Телевізійний фільм волинян «Легенда очима правди» (автор і режисер Марія Андрушко, оператор Валерій Фетисов) визнано найкращим у номінації «Пам’яті предків». Телевізійне дослідження присвячується історії написання повісті «Хата за селом» польського письменника Юзефа Крашевського. Мало хто знає, що циганка Аза, головна героїня твору, вимандрувала з-під його пера із села Городок, що під Луцьком.

Дипломом фестивалю відзначений і телефільм Волинської ОДТРК «Молитва у спільному домі» (автор Олена Собець, редактор Марія Андрушко, оператор Антон Чепель).

Протягом тижня, а захід тривав з 9-го по 14-те червня, журналісти, крім перегляду конкурсної програми, ознайомилися з культурно-освітнім життям українців у Вармінсько-Мазурському воєводстві, з тим, як розвивається туризм у Польщі, втілюються екологічні програми, з роботою радіо і телебачення в місті Ольштині — адміністративному центрі воєводства, структурою місцевого самоврядування.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux