Іноземні видавці в Києві презентують свої книги, шукають нові проекти та читацьку аудиторію
опубліковано 16 травня 2013 року о 17:47

 

Цьогоріч у ІХ Київській міжнародній книжковій виставці беруть участь видавці із Росії, Білорусі, Туркменістану, Грузії та Індонезії. Вони презентують увазі українських читачів переважно культурологічні, краєзнавчі видання, а також книги для дітей.

Окрім того, подібний книжковий форум – чудова можливість налагодити контакти із іноземними партнерами, знайти нові цікаві проекти та домовитись про їх реалізацію, - запевняють зарубіжні учасники виставки.

Так, на білоруському стенді представлено найрізноманітніші книги багатьох державних видавництв країни-сусідки. Продукція приватних поліграфістів – це, в основному, дитяча література. За словами представниці Міністерства інформації Республіки Білорусь Олени Шитік, частина із цієї експозиції по завершенню виставки буде передана для білоруської діаспори – через їх посольство.

Білоруські видавці співпрацюють і з українськими авторами. 17 травня о 12.00 в рамках ІХ КМКВ відбудеться презентація книги українських авторів -письменника Володимира Дмитренка та археолога Михайла Відейка - «Боги і вірування Древнього Риму», виданої цього року білоруським державним видавництвом «Адукацыя і выхаванне».

Як зазначає його директор Микола Супранович, подібні проекти цікаві не лише українським і білоруським читачам, але й європейцям, американцям та навіть китайцям. Тому викупити права на публікацію таких книг – справа вигідна. Схожі проекти видавець хоче знайти і на цій виставці.

Білоруський видавничий дім «Звезда» має намір найближчим часом видати антологію оповідань та віршів українських авторів у перекладі білоруською. У майбутній книзі «Золотая струна» білоруський читач матиме змогу ознайомитися з окремим творами Бориса Олійника, Павла Мовчана, Михайла Слабошпицького та інших.

На індонезійському стенді – декілька книг із приватної колекції Посла Індонезії в Україні – культурологічні та краєзнавчі альбоми, покликані, як розповіли представники посольства, розрекламувати українцям країну та, зокрема, виставку «Вікна в Індонезію», що має відбутися незабаром у Києві.

Експозиція Туркменістану традиційно презентує книги президента країни Гурбангули Бердимухамедова, низку туристичних журналів, мистецознавчих книг тощо.

Найбільший стенд серед іноземних видавництв – у росіян. За словами представників російських видавництв, представили у Києві переважно найпопулярніших письменників – Пелевіна, Терехова, Донцову. Загалом же на стенді «Книги России» - понад 500 видань.

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux