IХ Київська міжнародна книжкова виставка розпочала свою роботу
опубліковано 16 травня 2013 року о 11:52

 

Сьогодні, 16 травня, в «Українському домі» відбулося урочисте відкриття IХ Київської міжнародної книжкової виставки, яка триватиме впродовж чотирьох днів. Організатор заходу – Держкомтелерадіо України.

У церемонії відкриття взяли участь Голова Держкомтелерадіо Олександр Курдінович, його перший заступник Анатолій Мураховський та президент Української асоціації видавців і книгорозповсюджувачів Олександр Афонін.

За словами Голови Держкомтелерадіо, нинішній книжковий форум покликаний популяризувати книги та культуру читання у суспільстві. Це, у свою чергу, сприятиме розвитку і зміцненню вітчизняної видавничо-поліграфічної галузі.

«Книга залишається найважливішим джерелом освіти, виховує в людині кращі якості, високі моральні орієнтири», - сказав Олександр Курдінович.

Голова відомства зачитав учасникам та відвідувачам виставки вітання від Прем’єр-міністра України Миколи Азарова.

«Цей книжковий форум – чудова можливість продемонструвати досягнення вітчизняних видавців та поліграфістів, обмінятися досвідом, визначити шляхи професійного удосконалення. Уряд і надалі приділятиме увагу розвитку книговидання, популяризації вітчизняної книги та читання, особливо серед дітей та молоді», - йдеться у привітанні.

Президент Української асоціації видавців і книгорозповсюджувачів Олександр Афонін наголосив, що вирішити проблеми книговидавничої галузі покликана буде Державна цільова національно-культурна програма популяризації вітчизняної видавничої продукції та читання на 2014–2018 роки, Концепція якої, розроблена Держкомтелерадіо, уже затверджена Урядом. Нагадаємо, працювати над створенням програми Комітет буде разом із фахівцями інших відомств, видавцями, громадськістю.

«Книга повинна бути не гостем у нашому суспільстві, а господарем», - підкреслив Олександр Афонін.

Загалом у цьогорічній київській виставці беруть участь понад 120 вітчизняних видавничих організацій, а також видавці з Росії, Білорусі, Туркменістану, Грузії та Індонезії.

Впродовж усіх чотирьох днів роботи форуму на любителів книги чекатимуть кращі зразки книжкової продукції, випущеної вітчизняними та зарубіжними видавництвами, зустрічі з популярними письменниками, автограф-сесії, літературні вечори, цікаві презентації книжкових новинок тощо.

Традиційно для спілкування авторів книг із читачами, різноманітних презентацій тощо, на виставці працюватиме «Літературний салон» та «Кобзарська світлиця».

Серед заходів IХ Київської міжнародної книжкової виставки - проведення всеукраїнського танцювального дитячого флеш-мобу «Казковий гопак з літературними героями». Акція проходитиме 18 травня одночасно в семи містах України – Львові, Тернополі, Києві, Дубно та ін. Юні танцівники в костюмах літературних персонажів змагатимуться в присутності експертів Національного реєстру Рекордів України. Гості виставки спостерігатимуть за виступами дитячих танцювальних колективів на мультимедійному екрані на майданчику перед «Українським домом». Організатори акції – Всеукраїнська ініціатива «Додай читання» - сподіваються, що 18 травня буде зареєстровано танцювальний рекорд України. Захід спрямований на популяризацію читання серед дітей.

Детальніше із програмою виставки можна ознайомитися на сайті Держкомтелерадіо України у рубриці «ІХ Київська міжнародна книжкова виставка» за адресою http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/category/system?cat_id=103192.

 

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux