Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко передав Львівському університету імені Івана Франка книги від європейських партнерів
опубліковано 15 листопада 2023 року о 15:21

Сьогодні, 15 листопада, Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко передав Львівському національному університету імені Івана Франка 800 примірників європейської та української літератури.

У заході взяли участь заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко, проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку Львівського національного університету імені Івана Франка Володимир Качмар та перший проректор університету Андрій Гукалюк.

Подія відбулась завдяки реалізації Держкомтелерадіо спільно з Офісом Президента України, Міністерством культури та інформаційної політики, Міністерством закордонних справ міжнародного напрямку «Українській молоді європейську книгу» благодійної акції «Українським дітям українську книгу».

Зокрема, до бібліотеки університету надійшло 400 книг із університетів Польщі, Нідерландів та Франції. Книги переважно англійською мовою, частина – польською та французькою, призначені для навчання студентів, зокрема, це книги з бізнесу, менеджменту, біології, а також європейська художня література. Окрім того, університет отримав 400 книжкових новинок українською мовою, які передали львівським студентам вітчизняні видавці.

«Університет імені Івана Франка – перший університет у Львові, з яким ми почали працювати у межах нашої благодійної ініціативи, адже один з найстаріших закладів Східної Європи, - зазначив Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко. - Акція «Українським дітям – українську книгу» зародилася саме зі Львова, бо видавництва у Львові допомагали у прийнятті вимушених переселенців з інших областей з початком повномасштабної війни. І коли ми запитували у них, чим ще, окрім базових речей, їм потрібно допомогти, вони відповідали, що хотіли б мати книги. Так і розпочалася акція. Надалі ми плануємо співпрацювати і з іншими ВНЗ міста.»

Олег Наливайко подякував міжнародним партнерам – навчальним закладам, які передали книги, та дипломатичним представництвам, що сприяють реалізації акції.

«Кожен на своєму місці повинен робити все, щоб книги не просто лежали на полицях, а щоб їх читали, черпали з них мудрість, щоб знали про сподвижність – історичну, культурну – ось те, що мають знати наступні покоління,» - зауважив, звертаючись до студентів, заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко.

Наступними закладами освіти, до яких  зараз прямує література, будуть Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, заклади освіти Чернівців, Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова.

Інформаційно. Ініціативу «Українським дітям – українську книгу» Держкомтелерадіо започаткував у перші дні повномасштабної російсько-української війни. Акцію підтримали Офіс Президента України, Держкомтелерадіо, МКІП та МЗС України. Її мета - забезпечити потреби українців, незалежно від місця їх вимушеного перебування, українською книгою. Міжнародний напрямок ініціативи під назвою «Українській молоді – європейську книгу» започатковано з метою поповнення бібліотек закладів вищої освіти в Україні європейською літературою.

Фото Юлії Гриценко

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux