Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко: "Запит на інформацію про НАТО - величезний"
опубліковано 18 березня 2021 року о 17:34

Описание: C:\Users\User\Desktop\NATO_2.jpg

Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко дав інтерв’ю журналу «Україна до НАТО», у якому проаналізував проведену Держкомтелерадіо у співпраці з іншими органами влади та громадськими організаціями роботу щодо інформування суспільства з питань євроатлантичної інтеграції України.

 

Протягом останніх років підтримка вступу України до НАТО зростає, проте говорити про загальнонаціональний консенсус щодо євроатлантичної інтеграції держави ще зарано. Соціологічні дослідження останніх років показують, що у східних регіонах країни майже кожен п’ятий громадянин вважає Північноатлантичний альянс агресивним військово-політичним союзом, що зовсім не відповідає дійсності, але негативно впливає на сприйняття українцями ідеї до вступу держави до НАТО. Тому гострота проблеми зумовлює необхідність ефективного інформаційного супроводження курсу інтеграції України до Альянсу.

Про інформаційно-роз’яснювальні кампанії щодо підвищення обізнаності суспільства про НАТО та інші заходи, які спрямовані на якнайшвидшу інтеграцію країни до євроатлантичної спільноти йдеться в інтерв’ю Голови Держкомтелерадіо Олега Наливайка.

«Дійсно, рівень підтримки євроатлантичного курсу України в регіонах різний. У 2019 році за вступ України до НАТО проголосувало б 62 % українців, 21% - проти. Найбільша підтримка євроатлантичного курсу України – на заході країни, найменша – на Донбасі. З огляду на це і треба вибудовувати у майбутньому інформаційні кампанії, шляхом діалогу шукаючи аргументи для переконання наших співвітчизників у позитивній перспективі євроатлантичної інтеграції України», - зазначає Олег Наливайко.

Як розширити рамки інформаційної роботи у суспільстві щодо роз’яснення всіх аспектів вступу України до НАТО? Кого треба в першу чергу залучати до цієї інформаційної кампанії та як скоординувати спільну роботу урядового та громадського сектору щодо висвітлення євроатлантичної інтеграції держави? Чи долучилися до інформування суспільства про НАТО «роздержавлені» друковані ЗМІ? Відповіді на ці та інші питання читайте в інтерв’ю Олега Наливайка «Запит на інформацію про НАТО – величезний» за посиланням http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=176657&cat_id=79615

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux