Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко: "Закони, які реформують медійну сферу, обов'язкові для всіх регіонів України"
опубліковано 08 лютого 2016 року о 14:42

У Сєвєродонецьку Луганської області відбулось виїзне засідання міжвідомчої комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення, участь у якому взяв Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко. Учасники наради обговорили питання інформаційної безпеки Луганської та Донецької областей та протистояння російській пропаганді в умовах гібридної війни.

Наразі в зоні АТО нарощують потужності місцеві ЗМІ, відновлюється українське телерадіомовлення. Зокрема, протягом минулого року в зоні АТО відновили мовлення два обласних телерадіоканали. Для поширення сигналу українських мовників в Луганській і Донецькій областях встановлено 43 нових передавачі, завдяки яким на неокупованій території Луганської області та частково на південному сході Луганщини, захопленої бойовиками, дивляться українські канали. Терористи намагаються блокувати українське мовлення. Але вже найближчим часом в Луганській області буде встановлена нова 135-метрова телевежа для забезпечення трансляції українських програм на окуповану частину області. Вежа безкоштовно надана Україні зарубіжними партнерами. Найближчим часом також буде відчутно посилена присутність українських мовників у радіопросторі і, зокрема, й на тимчасово окупованій території.

Під час перебування у Сєвєродонецьку Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко зустрівся зі співробітниками телеканалу ЛОТ і радіо «Пульс». Він подякував усім, хто відновив і розвиває регіональне мовлення. У відповідь на пропозицію вивести медіа Луганської та Донецької областей з-під дії законів про суспільне мовлення та реформування друкованих комунальних та державних ЗМІ Олег Наливайко зазначив, що дискусія про те, бути чи не бути громадському мовленню позаду і зворотного шляху не існує.

«Закони про роздержавлення друкованих ЗМІ та створення суспільного телерадіомовлення – це наші ключові закони із реформування медіасфери. На мій погляд, чим швидше ми реалізуємо їх, створимо насправді незалежні потужні ЗМІ - тим краще буде і для суспільства, і для журналістів. Медійні реформи мають відбутися в усій інформаційній галузі, в усіх областях України для того, щоб слово правди, яке є найкращою контрпропагандою, розвіяло російський інформаційний дурман в головах наших співгромадян», - наголосив Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux