Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко взяв участь у відкритті університетської аудиторії імені В'ячеслава Чорновола
опубліковано 01 вересня 2021 року о 17:42

Описание: C:\Users\User\Desktop\Аудиторія 300.jpg

Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко 1 вересня взяв участь в урочистій церемонії відкриття в Інституті журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка аудиторії імені Героя України В’ячеслава Чорновола.

 

Ініціаторами відкриття іменної аудиторії й барельєфа на честь В’ячеслава Чорновола виступили студенти Інституту журналістики. Гідну ініціативу студентської молоді, після фахових обговорень, підтримали Вчені ради Інституту журналістики й Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Проєкт вдалося реалізувати завдяки спільним організаційним зусиллям, медійній і фінансовій підтримці небайдужих людей: випускників і студентів, викладачів і працівників університету, громадських діячів і працівників органів влади, журналістів і політиків.

Автором барельєфа став заслужений діяч мистецтв України Василь Гурмак, який був особисто знайомий із В’ячеславом Чорноволом. До роботи над барельєфом долучилися член Національної спілки художників України Микола Гурмак та архітектор Андрій Лисенко.

«Дуже важливо, що аудиторія імені В’ячеслава Чорновола відкрилась саме в Інституті журналістики, адже така аудиторія може бути і на юридичному, історичному або філософському факультетах, - зазначив у своєму виступі під час урочистого заходу Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко. - Але В’ячеслав Максимович розпочинав свою видатну державну і політичну кар’єру саме з професійної журналістики, навчався саме на журфаці Київського університету, був і залишається видатним публіцистом».

Як голова Комітету з премії імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики Олег Наливайко запропонував відтепер саме в цій аудиторії проводити щороку 24 грудня, в день народження В’ячеслава Чорновола, вручення лауреату урядової відзнаки, запровадивши широке обговорення творчої спадщини Великого громадянина України

В урочистому заході взяли також участь ректор КНУ імені Тараса Шевченка Володимир Бугров, директор Інституту журналістики Володимир Різун, сестра В’ячеслава Чорновола Валентина Чорновіл, син Тарас Чорновіл, громадські діячі, соратники й послідовники видатного публіциста, державника і політичного діяча.

Описание: C:\Users\User\Desktop\300.jpg

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux