Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко підписав документ про спільний з Китаєм інформаційно-просвітницький проект
опубліковано 16 листопада 2015 року о 16:22

http://www.loda.gov.ua/upload/content/gallery/upload/2015/11/DSC_0704_1447437248.jpg

Надзвичайний та Повноважний Посол КНР в Україні Чжан Сіюнь, голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України Олег Наливайко та голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка підписали лист про наміри міждержавної співпраці в рамках ініціативи «Новий інформаційний простір».

 

Свої підписи під документом поставили також директор департаменту країн Азіатсько-тихоокеанського регіону МЗС України Ігор Поліха, виконавчий директор Львівської філії НТКУ «Львівська регіональна дирекція» Михайло Хвойницький та голова правління МГО «Культурно-дослідницький центр України та Китаю «Ланьхва» Юрій Котик.

Цим документом Україна та Китай анонсували початок спільного інформаційно-просвітницького проекту, спрямованого на дослідження історії, вивчення та популяризацію культурної спадщини обох народів.

За словами Чжан Сіюня, Україна та Львівщина є дуже цікавим регіоном для Китаю. «Ми хочемо, щоб про Китай більше дізнавалися саме в Україні, - зауважив Посол. - І навпаки: прагнемо, щоб в Китаї було більше цікавої та позитивної інформації про Україну. Це пізнання може відбуватися за допомогою документальних чи художніх фільмів або ж просвітницьких програм».

Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко зазначив, що співробітництво між Україною та Китайською Народною Республікою в інформаційній та видавничій сфері здійснюється відповідно до укладених міжвідомчих угод. Зокрема, завдяки підписаній Угоді про співробітництво з Головним державним управлінням радіомовлення, кінематографії та телебачення Китайської Народної Республіки створено умови для діяльності українських ТРК на території КНР та китайських телерадіоорганізацій в Україні.

Активно співпрацюють між собою медійні організації двох країн. Відповідні угоди про співробітництво підписані між НТКУ та Центральним телебаченням Китаю, Київською ДРТРК та Хейлунцзянським телебаченням, ІА «Укрінформ» та Китайським інформаційним агентством «Сіньхуа», друкованим видання китайського уряду «Женьмінь Жібао».

Голова Держкомтелерадіо нагадав також, що з метою розвитку партнерських відносин між організаціями видавничої галузі підписано Угоду про співпрацю Держкомтелерадіо з Генеральним управлінням преси та публікацій Китаю.

«Цей документ відкриває можливості для спільних видавничих перекладацьких проектів , обміну представниками галузі та їх участі у профільних заходах, зокрема книжкових виставках, - зазначив Олег Наливайко. – Наступного року ми будемо сприяти, щоб у рамках програми «Українська книга» з’явилось видання китайською мовою, яке презентуватиме досягнення української літератури та можливості вітчизняної видавничої галузі на міжнародних виставкових заходах у Китаї».

Під час прес-конференції учасники підписання документу обговорили спільні заходи із дослідження історії, вивчення та популяризації культурної спадщини українського та китайського народів. Одним із найперших проектів, який запрацює в рамках ініціативи «Новий інформаційний простір», стане оцифрування архівних матеріалів, які зараз є у розпорядженні Львівської філії НТКУ «ТРК Львів».

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux