Держкомтелерадіо організовує висвітлення у ЗМІ заходів із відзначення Дня гідності та Свободи
опубліковано 17 листопада 2015 року о 12:43

 

Держкомтелерадіо на виконання Указу Президента України №633/2015 організовує широке висвітлення у ЗМІ заходів із відзначення Дня Гідності та Свободи, трансляцію тематичних теле- та радіопередач.

 

В ефірі державних ТРК напередодні та в день державного свята, 21 листопада, транслюватимуться теле- та радіопередачі, концерти, документальні та художні фільми, спеціальні репортажі та проекти, основною темою яких є консолідація українського суспільства, вшанування патріотизму і мужності людей, які виступили на захист демократичних цінностей, відстояли національні інтереси і європейський вибір нашої держави.

Національна радіокомпанія України, окрім репортажів з урочистостей, готує інтерв’ю з видатними українцями, які зробили вагомий внесок у розбудову держави, та молодими громадянами країни; коментарі істориків, дипломатів, представників українських громад в інших державах щодо підготовки та відзначення Дня Гідності та Свободи. В ефір Українського радіо вийде також масштабний репортаж із Івано-Франківська про відкриття музею Небесної сотні та інтерв’ю з буковинським художником О.Вірстою про цикл картин, присвячених Євромайдану.

Тема героїзму захисників демократичних свобод українців висвітлюватиметься у таких, зокрема, програмах, як «Герої», «Мить історії», «Україна. Сьогодення», «Календар знаменних дат», «Тема.Країна», «Українське суспільство», «Політична панорама тижня», «Обрії», «Український ракурс», «Акценти» тощо.

В ефірі всіх обласних та регіональних державних телерадіокомпаній заплановано покази тематичних телепередач та документальних та художніх фільмів, присвячених особистостям, які зробили свій внесок у справу захисту гідності та свободи українського народу.

Зокрема, Вінницька ОДТРК транслюватиме власний телецикл «Лицарі свободи», який складають фільми, присвячені пам’яті Героїв революції Гідності та захисників територіальної цілісності держави.

Волинська ТРК підготувала спеціальний проект «Люди року Волинського краю - 2015». Більшість лауреатів акції – це герої Майдану й АТО, захисники, волонтери.

Творчо-виробничі об’єднання «Телемовлення» і «Радіо «Рівне. ФМ» Рівненської ОДТРК проведуть 2-годинний телерадіомарафон «Дорогою свободи», до участі в якому запросять безпосередніх учасників Студентської революції на граніті і Революції Гідності, відомих політиків і громадських діячів, провідних науковців і краєзнавців.

Харківська ОДТРК присвятить Дню Гідності та Свободи спеціальну програму «Разом». Також до цієї дати готується проект про міжнародний флешмоб на підтримку українського Євромайдану. Будуть використані документальні кадри з Євромайдану Києва і Харкова, акції у Харкові на підтримку «В’язнів Болотної площі».

Інформаційно. День Гідності та Свободи – свято, встановлене указом Президента України Петра Порошенка 2014 року «з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору…». Є наступником Дня Свободи, що відзначалось на честь Помаранчевої революції з 2005 по 2011 роки 22 листопада, і було скасовано указом Президента Віктора Януковича.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux