"Енциклопедичне видавництво" презентувало нові видання
опубліковано 28 лютого 2018 року о 16:12

Державна наукова установа «Енциклопедичне видавництво» презентувала нові тематичні сло́вники, які напряму пов'язані з роботою над «Великою українською енциклопедією».

 

У словниках перераховано гасла з кількох наукових напрямів, за якими замовляються статті для «Великої української енциклопедії», а саме: історичні, юридичні, політичні науки, біологія, фізичне виховання і спорт.

«Ми з радістю сьогодні презентуємо наші тематичні словники. Будь-які поняття, терміни унаочнюють наші зміни, змінюється суспільно-політичний дискурс - і змінюється методологічний фокус дослідження»,- зазначила директор державної наукової установи «Енциклопедичне видавництво» Алла Киридон.

Як наголосила директор, розробка таких тематичних словників є необхідною умовою до формування матеріалів для самої енциклопедії і являє собою перелік термінів та понять, які планують включити до довідкового видання.

«Словник - це є основа будь-якої енциклопедії, це маркер, який відрізняє конкретну енциклопедію з-поміж усіх інших. І створення реєстру словника будь-якої енциклопедії - це є надзвичайно важлива, відповідальна та достатньо складна робота. Від якості такого словника залежить і якість самої енциклопедії»,- зауважила доктор історичних наук Олена Любовець.

Як зазначають організатори заходу, презентовані наукові видання призначені для викладачів, аспірантів, студентів, усіх, хто цікавиться енциклопедистикою та процесом укладання енциклопедій, а також здійснює наукові дослідження в галузі історії, правознавства, біології, екології та охорони природи, політології, фізичної культури та спорту.

У презентації взяли участь академік НАН України, голова Головної редакційної колегії «Великої української енциклопедії» Вадим Локтєв; доктор політичних наук Галина Зеленько, доктор історичних наук Станіслав Кульчицький та інші відомі науковці, представники Держкомтелерадіо, Міністретсва молоді і спорту, ДНУ «Книжкова палата України ім. Івана Федорова».

Інформаційно: ДНУ «Енциклопедичне видавництво» – установа у сфері наукової, інформаційної та видавничої діяльності, що підпорядкована Держкомтелерадіо і є правонаступником Державного підприємства «Всеукраїнське державне спеціалізоване видавництво «Українська енциклопедія» імені М.П. Бажана.

Головне завдання «Енциклопедичного видавництва» ‒ підготовка «Великої української енциклопедії», універсального довідкового видання. Спільними зусиллями співробітників державної наукової установи та авторського колективу материкової і діаспорної України енциклопедія готується у двох версіях: як багатотомне видання (ВУЕ) і як сучасний довідковий онлайн-сервіс (е-ВУЕ). Науково-методичний супровід проекту забезпечують науковці НАН України.

Видання ВУЕ здійснюється відповідно до Указу Президента України «Про Велику українську енциклопедію» від 2 січня 2013 року № 1/2013; Указу Президента України «Питання підготовки та видання Великої української енциклопедії» від 12 січня 2015 року № 7/2015; Постанов Президії НАН України (2013−2017).

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux