Експертна рада Держкомтелерадіо приступила до формування переліку видань програми "Українська книга"
опубліковано 17 березня 2015 року о 17:43

Відбулось засідання експертної ради Держкомтелерадіо з формування переліку книжкових видань, передбачених до випуску за програмою «Українська книга» в 2015 році. Як відомо, з Державного бюджету на реалізацію програми цього року буде виділено додатково 34, 5 млн. грн.

Експертам належить вибрати із запропонованих видавцями проектів (а цепонад 700 назв на суму майже 142 млн.) найкращі і водночас вкластися у виділені державою кошти. Вперше хід засідання експертної ради транслювався в режимі он-лайн на сайті Укрінформу, отже за перебігом обговорення могли стежити і журналісти, і видавці, і громадськість. 

Із повним списком запропонованих видавництвами проектів експерти мали змогу ознайомитись заздалегідь, тому вже на перше засідання вони принесли свої пропозиції стосовно тих чи інших видань. Ті проекти, які наберуть найбільшу кількість голосів, будуть рекомендовані експертною радою до видання у рамках бюджетної програми. 

За пропозицією директора департаменту видавничої справи і преси Держкомтелерадіо Олексія Кононенка, члени експертної ради проголосували щодо включення до списку тих проектів видань, що надійшли до Держкомтелерадіо вже після його узагальнення і розміщення на сайті відомства. Отже список збільшився ще на 10 назв. Крім того, члени експертної ради обговорили нову редакцію положення про експертну раду, висловили свої думки щодо ефективності роботи цього дорадчого органу. 

Члени експертної ради заявили про свою готовність вже 20 березня надати Держкомтелерадіо сформований перелік видань, рекомендованих до випуску за програмою «Українська книга» 2015 року.

До експертної ради Держкомтелерадіо з формування переліку книжкових видань, передбачених до випуску за програмою «Українська книга», входять академік НАН України, директор Інституту літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України Микола Жулинський, поет Іван Драч, голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевськийзавідувач кафедри видавничої справи та мережевих видань Інституту журналістики та міжнародних відносин Київського національного університету культури і мистецтв Микола Тимошик та інші. Очолює експертну раду президент Української бібліотечної асоціації Ірина Шевченко. Зараз іде процес формування нового складу експертної ради, планується, що її склад зміниться на третину.

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux