Держкомтелерадіо затвердив новий статут ТРК "Культура"
опубліковано 27 березня 2013 року о 16:05

 

Держкомтелерадіо України своїм наказом затвердив новий статут державної телерадіокомпанії «Культура». Метою діяльності ТРК є всебічне висвітлення здобутків вітчизняної культури, мистецтва та літератури, їх популяризація тощо.

Компанія веде інформаційну, творчо-виробничу і фінансово-господарську діяльність та має переважне право на використання державної теле- і радіомереж на території України.

Фірмовим знаком телерадіокомпанії є графічне зображення золотої скіфської пекторалі.

Як йдеться в статуті, телерадіокомпанія є юридичною особою, заснованою на державній власності та підпорядкованою Держкомтелерадіо.

ТРК повинна системно забезпечувати безперервне виробництво та показ програм, фільмів, вистав та серіалів усіх видів і жанрів, що відповідають її концепції. Творчий колектив «Культури» створюватиме та розповсюджуватиме культурно-освітні, художні, навчальні, розважальні, спортивні програми, а також передачі для дітей та юнацтва.

«Культура» фінансується за рахунок держбюджету, а також коштів, які надходять безоплатно у вигляді допомоги, добровільних пожертвувань, інших надходжень, що не заборонені законодавством України. ТРК може виробляти і тиражувати свої програми на різноманітних носіях інформації, надавати консультативну допомогу, займатися видавничою діяльністю тощо. В той же час, згідно із статутом, «Культура» не ставить за мету одержання прибутку. Її майно є державною власністю і закріплюється за компанією на правах оперативного управління.

Управління компанією здійснює генеральний директор, кандидатура якого погоджується із Комітетом. З метою дотримання прописаних принципів роботи і завдань «Культури» у рамках компанії функціонуватиме дорадчий орган - Програмна рада, до складу якої ввійдуть керівники телерадіокомпанії, провідні спеціалісти.

За дотриманням статуту, прав журналістів, технічних працівників слідкуватиме редакційна рада ТРК. Половина її складу обиратиметься безпосередньо творчим колективом, а інша частина – затверджуватиметься Держкомтелерадіо.

Детальніше із статутом державної телерадіокомпанії «КУльтура» можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Держкомтелерадіо у рубриці «Законодавча база» (підрубрика «Нормативні акти Держкомтелерадіо України») за адресою http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/category/main?cat_id=94566.

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux