Держкомтелерадіо вживатиме заходи щодо поновлення українського мовлення на тимчасово окупованій території
опубліковано 27 січня 2015 року о 16:25

 

Колегія Держкомтелерадіо ухвалила рішення вжити у 2015 році заходи щодо поширення програм українських теле- та радіоканалів на територіях АР Крим, Донецької та Луганської областей та відновлення повноцінної діяльності Донецької і Луганської ОДТРК, майно яких захоплено проросійськими терористами.

Як зазначив Голова Держкомтелерадіо України Олег Наливайко, особлива увага

минулого року приділялася інформуванню громадян, які проживають на звільнених від окупантів територіях Донецької та Луганської областей. Зокрема, у серпні змонтовано нову вежу на горі Карачун під Краматорськом, що дозволило відновити цифрове телевізійне мовлення. Відтоді в місті Маріуполі мовлять 15 українських телеканалів, у Краматорську - 13, в Артемівську - 9, тощо.

Після відновлення роботи передавальної станції в м. Попасна Луганської області в місті Лисичанську мовлять 11 українських телеканалів, у Старобільську - 7, у Сватовому – 6 тощо. Також разом з Донецькою та Луганською обласними державними адміністраціями Держкомтелерадіо вживає заходи щодо відновлення роботи Донецької і Луганської обласних державних телерадіокомпаній.

«Зараз ми маємо вирішити питання укомплектування зазначених телерадіоорганізацій професійним обладнанням та питання технічної доставки теле- та радіопрограм з Краматорська та Сєвєродонецька (міст, де тимчасово будуть розташовані ОДТРК) до передавальних засобів, які згідно з ліцензіями мають транслювати програми Донецької та Луганської ОДТРК, - зазначив Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко. - Також вирішуються питання відновлення бюджетного фінансування цих телерадіоорганізацій».

Сьогодні на території Криму через супутник можна приймати програми декількох десятків українських телеканалів, у тому числі «Перший Ukraine», «1+1 International», «Інтер +», «Ukraine Today», УТР.

Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення готовий розпочати в Чаплинці Херсонської області монтаж отриманого з Польщі телевізійного передавача потужністю 5 кВт та здійснити закупівлю антенно-фідерної системи. Робота передавача, зокрема, забезпечить значне збільшення покриття телемовленням північної частини території АР Крим.

 

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux