Держкомтелерадіо і надалі здійснюватиме організаційно-правовий супровід створення Суспільного телерадіомовлення
опубліковано 27 січня 2015 року о 16:07

 

«Створення повноцінного суспільного телерадіомовлення не самоціль. Для нас це, передусім, нова якість вітчизняного теле- і радіоконтенту, який відповідав би найкращим стандартам європейських суспільних мовників», - наголосив на розширеному засіданні колегії Держкомтелерадіо 27 січня Голова відомства Олег Наливайко.

Держкомтелерадіо як головний у системі центральних органів виконавчої влади з формування та реалізації державної політики у сфері телебачення і радіомовлення,

в інформаційній та видавничій сферах і надалі здійснюватиме організаційно-правовий супровід створення Суспільного телебачення і радіомовлення України. Цей напрямок роботи Комітету визначено колегією пріоритетним у 2015 році.

«Протягом 2014 року Держкомтелерадіо продовжував роботу щодо виконання завдань, визначених Законом України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» та приведенням власних нормативно-правових актів у відповідність із зазначеним Законом», - зазначив у своїй доповіді на засіданні колегії голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко .- Зокрема, підготовлено проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України», яким передбачається приведення діючого законодавства у відповідність до прийнятого Закону. 7 листопада 2014 Урядом прийнято постанову № 693 «Про утворення публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України».

Створенню НСТУ у запропонованій урядовим рішенням формі акціонерного товариства, 100 відсотків акцій якого належить державі, має передувати внесення відповідних змін до Закону. Після їх внесення Держкомтелерадіо забезпечить також внесення на розгляд Уряду проекту постанови Кабінету Міністрів України, яким буде створено комісію з проведення реорганізації державних телерадіоорганізацій та визначено порядок перетворення Національної телекомпанії України в публічне акціонерне товариство «Національна суспільна телерадіокомпанія України» з урахуванням особливостей, визначених Законом України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України».

Спільно з Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення Держкомтелерадіо розробив і втілює в життя План заходів (дорожню картау) щодо реалізації Проекту створення єдиної національної радіомережі Українського радіо. Згідно з Планом буде створено єдину радіомережу, на якій транслюватимуть свої програми Національна радіокомпанія України та обласні і регіональні державні телерадіокомпанії, розподіляючи ефір таким чином, щоб актуальна інформація загальнонаціонального і регіонального значення своєчасно і у повному обсязі доводилася до слухачів у зручний для них час. Планом також передбачено розширення мережі шляхом прорахунку і надання нових частотних присвоєнь.

Реалізація Плану в повному обсязі дозволить значно збільшити охоплення населення програмами НРКУ та ОДТРК. Зокрема, НРКУ отримає змогу транслювати свої програми не лише передавачами, які нині розповсюджують програми Українського радіо, але й передавальними засобами, що транслюють радіопрограми обласних мовників, що значно збільшить слухацьку аудиторію.

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux